"BIO JE JAKO RAZOČARAN..." Oglasila se kraljica Kamila u JEKU AFERA o Kejt Midlton, pa otkrila nove detalje o stanju kralja Čarlsa
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

nastavila sa svojim dužnostima

"BIO JE JAKO RAZOČARAN..." Oglasila se kraljica Kamila u JEKU AFERA o Kejt Midlton, pa otkrila nove detalje o stanju kralja Čarlsa

Pop kultura -

Kralj Čarls viđen je danas kako napušta Klarens haus u Londonu, dok je njegova supruga kraljica Kamila nastavila sa službenim dužnostima pa se pojavila u Severnoj Irskoj gde je pričala o svom mužu. Pojavljivanje kraljevskog para dešava se u jeku nove afere koja je zadesila Kejt Midlton jer se saznalo da je troje radnika u londonskoj bolnici, gde je operisana pre duže od dva meseca, pokušalo da sazna detalje njenog zdravstvenog kartona. Istraga je u toku. Monarh je operisan na istoj klinici, zbog benignog povećanja prostate, nekoliko dana kasnije. U istoj zdravstvenoj ustanovi dijagnositkovan mu je rak. Nije bilo pokušaja uvida u poverljive podatke o njegovom zdravstvenom stanju, koliko je u ovom momentu poznato javnosti.

Kejt Midlton
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljica Kamila je juče doputovala u Severnu Irsku gde je čeka više angažmana. Boravila je poslednji put tamo u maju prošle godine, sa kraljem Čarlsom koji je odložio većinu dužnosti zbog zdravstvenih problema.

"Dobro je. Bio je jako razočaran što nije mogao da dođe", rekla je kraljica Kamila danas o britanskom kralju Čarlsu, piše Daily mail.

Izjava je i očekivana, ali nema dokaza da se veruje da oporavak monarha ide u drugom smeru.

kralj Čarls
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Šta se zna o novom skandalu koji je zadesio Kejt Midlton koja je nastavila sa važnim projektom dok se oporavlja? Privatna bolnica u Londonu koja je u centru skandala zbog navodnih pokušaja pristupa zdravstvenoj dokumentaciji Kejt Midlton nije prijavila taj slučaj nadležnim organima, duže od sedam dana nakon što je princeza od Velsa otpuštena sa lečenja, navodi Daily mail.

Kejt Midlton
foto: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Kancelarija povernika za informisanje (ICO) istražuje incident, a u izveštajima se tvrdi da će deo istrage ispitati da li je došlo do kašnjenja na klinici, usred tvrdnji da je trebalo duže od nedelju dana da se preda izveštaj o navodnom kršenju pravila.

Službena pravila nalažu da se svaka povreda ličnih podataka mora prijaviti u roku od 72 sata od saznaja o tome, dok pravila o zaštiti podataka znače da bi privatna bolnica mogla da bude kažnjena novačnom kaznom do 17 miliona funti ako se utvrdi da je počinila prekršaj, tvrdi stručnjak. Tri člana osoblja londonske klinike pod istragom su zbog tvrdnji o navodnoj povredi privatnosti odnosno pokuašaja uvida u podatke, a pretpostavlja se da su oni suspendovani i da će snositi profesionalne sankcije ako se dokaže da su pristupili privatnim medicinskim podacima o Kejt Midlton, navodi britanski list. Taj navodni pokušaj desio se nakon što je buduća kraljica primljena na planiranu abdominalnu operaciju 16. janara. Kući je otišla dve nedelje kasnije.

Kejt Midlton, prestižna bolnica, London
foto: Lucy North / PA Images / Profimedia Slično

Iz ICO su reklia se da istražuje incident, a iz same klinike poručili da će se preduzeti sve sve odgovarajuće mere kako bi ispitao slućaj.

(Kurir.rs / Daily mail / Blic žena / T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track