KEJT BOLUJE OD RAKA, A SUMNJA SE DA JE VEĆ POBEDILA JEDAN TUMOR! Sve bolesti princeze: Imala je OZBILJNIH zdravstvenih problema
Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

da li ste znali?

KEJT BOLUJE OD RAKA, A SUMNJA SE DA JE VEĆ POBEDILA JEDAN TUMOR! Sve bolesti princeze: Imala je OZBILJNIH zdravstvenih problema

Pop kultura -

Posle brojnih teorija i spekulacija o stanju Kejt Midlton, princeza je konačno progovorila i otkrila da boluje od opake bolesti. Ona je priznala da ima rak i da se nada brzom oporavku.

Kejt Midlton je u januaru primljena u londonsku bolnicu na planiranu operaciju abdomena, nakon čega se vratila kući u Vindzor da nastavi oporavak. Međutim, doktori su otkrili rak nakon operacije. Iz palate nisu objavili o kakvoj se vrsti raka radi ni u kojoj se fazi nalazi, a zamolili su sve da se uzdrže od spekulacija.

U video poruci objavljenoj na društvenim mrežama, Kejt je otkrila da je njena dijagnoza „došla kao veliki šok“, ali da je sada u „ranoj fazi preventivne hemoterapije“.

Pre nego što joj je dijagnostikovan rak, imala je i druge bolesti.

Ožiljak od 8 centimetara na glavi

Kejt ima ožiljak od 8 cm na levoj strani glave od kada je bila dete. Prvi put je primećen 2011. tokom njenog prvog solo kraljevskog angažmana. Palata je u zvaničnom saopštenju istakla da je "ožiljak povezan sa operacijom u detinjstvu", ali da su detalji operacije privatna stvar.

Kejt Midlton
foto: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Kraljevski izvori potvrdili su da je to bila 'veoma ozbiljna operacija', ali su odbili da komentarišu dalje. Međutim, hirurzi su tada rekli da je malo verovatno da je ožiljak rezultat tumora i da je možda uzrokovan uklanjanjem mladeža, piše Stil.

Jutarnja mučnina

Princeza je 2013. godine provela tri dana u bolnici zbog teške jutarnje mučnine dok je bila trudna sa Džordžom. Ona je primljena u privatnu bolnicu u kojoj se kraljevska porodica leči više od jednog veka. Dok je bila trudna sa Šarlot i Luizom, često je povraćala i kasnije je izjavila da se borila protiv simptoma meditacijom i tehnikama dubokog disanja.

Kejt Midlton
foto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog ovakvog stanja drugu i treću trudnoću najavila je i pre 12. nedelje, što se smatra svojevrsnim izlaskom iz najkritičnije faze trudnoće. Ovo stanje može dovesti do teške dehidracije i dovodi i majku i bebu u opasnost da budu uskraćeni za esencijalne hranljive materije. Oboleli mogu da povraćaju i do 30 puta dnevno, sa opasnim posledicama.

Abdominalna hirurgija

U januaru je princeza podvrgnuta operaciji abdomena i provela je dve nedelje u bolnici. Kejt je primljena na londonsku kliniku u Merilebonu i vratila se kući u Vindzor da nastavi sa oporavkom uz podršku svoje porodice.

Kejt Midlton
foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Jeff Moore / PA Images / Profimedia

Tada se smatralo da njeno stanje nije kancerogeno, ali nisu dati drugi detalji o operaciji. Najavljeno je da će oporavak trajati dva do tri meseca. Njeno odsustvo u javnosti izazvalo je buru na društvenim mrežama i brojne nepotkrepljene teorije zavere.

Navodi se da je najmanje jedan član osoblja londonske klinike pokušao da pristupi njenoj medicinskoj dokumentaciji. Tri radnika su suspendovana do istrage u bolnici.

Dijagnoza raka

Kejt je juče otkrila da je u "ranoj fazi" lečenja neodređenog oblika raka. Nijedna pretraga pre operacije nije potvrdila prisustvo maligniteta, ali su testovi posle nje pokazali suprotno. Ona je dodala da joj je lekarski tim savetovao da se podvrgne preventivnoj hemoterapiji.

- Ovo je, naravno, bio veliki šok, a Vilijam i ja smo činili sve što smo mogli da to obradimo i zadržimo u tajnosti za dobrobit naše porodice - dodala je ona.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Kejt je takođe odala počast drugima na čije je živote uticao rak.

- Svima koji se nose sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, ne gubite veru ili nadu. Niste sami - rekla je.

(Kurir.rs/Story.hr/A.G.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track