KEJT MIDLTON BILA UZ MILU DOK JE IMALA LEUKEMIJU! Devojčica sad poslala poruku princezi: "BORI SE, KEJT, KAO ŠTO SAM SE JA BORILA"
Foto: Jane Barlow-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

RASPLAKALA JE SVET

KEJT MIDLTON BILA UZ MILU DOK JE IMALA LEUKEMIJU! Devojčica sad poslala poruku princezi: "BORI SE, KEJT, KAO ŠTO SAM SE JA BORILA"

Pop kultura -

Osmogodišnja Mila Snedon iz Škotske upoznala je Kejt Midlton pre nekoliko godina dok se borila sa leukemijom. Princeza od Velsa ju je snažno podržala, a sada je ova devojčica javno uputila podršku supruzi princa od Velsa, a planira i da joj pošalje posebnu poruku. Kejt je 22. marta saopštila da ima rak. Operisana je 16. januara u Londonu, najpre se mislilo da je u pitanju nekancerogeno stanje, a onda je usledio preokret. Odluka o tom emotivnom saopštenju doneta je pre dve nedelje.

- Bićeš hrabra kao ja i borićeš se protiv toga kao i ja - poručila je Mila Snedon Kejt Midlton u izjavi za The Sunday Mail.

Mila Snedon
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mama ove devojčice koja je rekla da joj je Kejt Midlton najbolja prijateljica, ispričala je za Sunday Mirror sledeće:

- Bili smo u kupovini kad smo čuli vest. Mila se obratila meni i rekla mi da želi da napravi i pošalje Kejt čestitku. Dakle, Mila će uspostaviti kontakt na svoj privatni način.

Kejt je prema Mili pokazala takvo saosećanje, brigu i podršku tokom i nakon lečenja. Stoga je bilo vrlo emotivno saznati da se sada suočava sa svojim zdravstvenim problemima. Rak je kao zajednica i klub u kojem niko ne želi da bude. Jako smo tužni što čujemo da se Kejt pridružila klubu, ali Snedoni su u potpunosti uz nju i želimo joj sve najbolje. Imamo samo divljenje prema njoj što je uspela da istupi u javnost i javno ispriča svoju priču".

Kejt je saznala za priču o Mili Snedon jer je fotografija ove devojčice iz izolacije, tokom pandemije kovida, postala viralna. Srela se zatim sa njom dva puta nakon što je u martu 2022. ugledala tu sliku. Princeza joj je poslala poruku rukom napisanu, nakon što se Mila pre dve godine izlečila od raka.

Mila Snedon
foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Mila je prvi put pričala sa Kejt Midlton, telefonom u aprilu 2021. Sastale su se u maju te godine u Edinburgu i devojčica je bila zadivljena jer su obe nosile ružičaste haljine. "Zdravo, Mila, želim da te snažno zagrlim, tako je lepo upoznati te".

Drugi susret desio se u decembru 2021. u Vestminsterskoj opatiji. Milina mama napomenula je da je Kejt veoma nežna osoba. "Ti trenuci učinili su da se Mila oseća stvarno posebno i to joj je dobro odvratilo pažnju sa tretmana. Sada je poznata kao srećna devojčica koja je upoznala Kejt Midlton, a ne kao devojčica koja boluje od raka".

Kejt Midton čije je obraćanje prokomentarisao bivši sekretar za štampu Elizabete Druge, nalazi se u ranoj fazi lečenja, neće biti otkriveni detalji o vrsti i stadijumu kancera. Pre dva meseca je imala tešku operaciju abdomena u bolnici u Londonu.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

17:04

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track