JAKO JE FRUSTRIRAN, NE MOŽE VIŠE DA IZDRŽI: Isplivale nove informacije o Čarlsovom stanju, Kejtina bolest JOŠ JEDAN UDARAC U NIZU
Foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

ŽELI DA RADI, A NE MOŽE

JAKO JE FRUSTRIRAN, NE MOŽE VIŠE DA IZDRŽI: Isplivale nove informacije o Čarlsovom stanju, Kejtina bolest JOŠ JEDAN UDARAC U NIZU

Pop kultura -

Britanski kralj Čarls "frustriran" je brzinom oporavka od raka, rekao je danas njegov nećak Piter Filips, prvi član kraljevske porodice koji je detaljno progovorio o tome kako se kralj oseća.

Ovaj uvid u kraljevo stanje dolazi nakon što je Kejt, britanska princeza od Velsa, u petak objavila da prolazi preventivnu hemioterapiju zbog raka, što je još jedan udarac za kraljevsku porodicu.

Kejt Midlton
foto: Printscreen/Instagram

Piter Filips, najstariji od osmoro unučadi kraljice Elizabete i sin princeze Ane, rekao je Sky Newsu Australia u intervjuu da je kralj frustriran jer njegov oporavak traje duže nego što želi.

"Ne može da radi"

"Frustriran je jer ne može da utiče na stvari i radi sve ono što želi da radi", rekao je dodavši da iako je pragmatičan i razume da je potrebno vreme za oporavak, želeo bi da se vrati u normalnost.

"Uvek je terao svoje osoblje i svakoga - svoje doktore i sestre - da kažu 'može li zapravo ovo, može li zapravo ono-..'"

kralj Čarls
foto: Jordan Pettitt / PA Images / Profimedia

Čarls (75) se nada da će prisustvovati uskršnjoj misi i manjem porodičnom okupljanju u nedelju, a njegovo prisustvo neće biti unapred potvrđeno.

Kensingtonska palata nije rekla ni hoće li Kejt i njen suprug, prestolonaslednik princ Vilijam, biti prisutni na uskršnjoj misi.

Kejt Midlton
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Čarls je prošao korektivni zahvat za uvećanu prostatu u januaru. Bakingemska palata je u februaru otkrila da će se lečiti od neimenovanog tipa raka, što znači da je morao da odloži sve svoje javne kraljevske dužnosti.

Britanska kraljica Kamila rekla je da se njen suprug oseća "vrlo dobro" dok je pozdravljala okupljene tokom svoje posete Severnoj Irskoj u četvrtak.

(Kurir.rs / Index / T.B.)

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track