"PRAVDA ZA SRBIJU" Teya Dori u polufinalu Evrovizije pripalo "MESTO SMRTI", evo šta to znači! Fanovi BESNI "Katastrofa za Ramondu"
Foto: Printscreen/RTS

NEGODUJU

"PRAVDA ZA SRBIJU" Teya Dori u polufinalu Evrovizije pripalo "MESTO SMRTI", evo šta to znači! Fanovi BESNI "Katastrofa za Ramondu"

Pop kultura -

Teya Dora će u prvom polufinalu Evrovizije u Malmeu, u Švedskoj, nastupiti pod rednim brojem dva, kada će predstaviti Srbiju na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Ova pozicija je među fanovima Evrovizije poznata kao "mesto smrti", a razlog je taj što je svega oko 25 odsto njih koji su dosad nastupali drugi po redu u polufinalima prošlo u finale.

Evrovizija
foto: Printscreen Twitter

Na društvenim mrežama se ispod objava o spisku za oba polufinala uveliko mogu naći komentari: "Pravda za Srbiju", "Srbija druga, toliko nepotrebno", "Katastrofalna pozicija za Ramondu" i sl.

Evrovizija
foto: Printscreen Twitter

Dok se na prvom mestu za pobednika "Evrovizije" na kladionicama nalazi predstavnik Hrvatske, Bejbi Lazanja, sa pesmom "Rim tim tagi dim", predstavnica Srbije trenutno je na 18. poziciji.

Evrovizija
foto: Printscreen Twitter

Hrvatski predstavnik jedva čeka da upozna Teya Doru

Inače, na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj Bejbi Lazanju i Teya Doru upoređuju sa prošlogodišnjim predstavnicima Švedske i Finske.

Evrovizija
foto: Printscreen Twitter

- Naravno da sam video tu fotografiju i zaista mi se dopala. Jedva čekam da sretnem Teya Doru i da napravimo zajedno tu fotografiju. Ona je fenomenalan pevač, pesma je jako dobra i verujem da će Srbija napraviti veliki uspeh - rekao je on i dodao da nadimak lazanja nema veze sa tim što on voli da jede lazanju.

Marko Purišić, Baby Lasagna, Teja Dora, Bejbi Lazanja
foto: Printscreen/ Eurovision Song Contest, Printscreen/RTS Pesma Evrovizije

Značenje cveta Ramonda

Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina ramonda, simbol je Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se obeležava 11. novembra.

Teya Dora
foto: Kurir televizija

Upravo tog dana je 1918. godine u Francuskoj potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine kada je formalno okončan Prvi svetski rat.

Ramonda raste na istoku Srbije i na planini Kajmačalan gde je srpska vojska pod komandom vojvode Živojina Mišića vodila žestoke borbe protiv bugarskih snaga tokom pripreme proboja Solunskog fronta, uvoda u oslobađanje Srbije u Prvom svetskom ratu.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S)

Bonus video:

03:53

BRESKVICA JE IMALA FALŠ, TEYA DORA JE BILA SVE VREME TAČNA Pevačice komentarisale PZE: Folklor nije za publiku na Evroviziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track