JAVNO JU JE PONIZIO PRIZNANJEM PRELJUBA KOJE SU MU UNIŠTILE KARIJERU: Surovo mu se osvetila preko njegovih skupocenih automobila
Foto: Thibault Monnier / Pacific coast news / Profimedia

BURAN RASTANAK

JAVNO JU JE PONIZIO PRIZNANJEM PRELJUBA KOJE SU MU UNIŠTILE KARIJERU: Surovo mu se osvetila preko njegovih skupocenih automobila

Pop kultura -

Tajger Vuds našao se oči u oči sa svojom bivšom suprugom Elin Nordegren dugo vremena nakon njihovog burnog rastanka.

Bivši supružnici bili su na srednjoškolskom takmičenju u golfu svog sina Čarlija u Palm Biču na Floridi. Elin i Tajger srećno su pozirali sa sinom, ali previše bliski nisu bili. A to nimalo ne čudi s obzirom na zajedničku prošlost koju imaju.

Njihova ljubav bila je prava sapunica. Prošlo je gotovo 14 godina otkako se par rastao nakon što su iznesene optužbe da je jedan od najboljih golfera varao suprugu na sve strane.

Tajger Vuds
foto: Profimedia

Ogromno poniženje i javno je priznao.

''Duboko sam svestan razočaranja i boli koju je moja nevera nanela tolikim ljudima, ponajviše mojoj ženi i deci'', rekao je otac dvoje dece na optužbe još u decembru 2010. godine.

Retko koji sportista je imao toliko problema zbog svojih prevara kao što je to Tajger, a njegovo preljubničko ponašanje nije bilo pogubno samo za njegov brak, već i za njegovu karijeru.

Uprkos sportskim uspesima, Tajger se naizmenično povlačio i ponovo vraćao golfu, a prvu veliku pauzu u karijeri morao je da uzme 2009. godine, i to kako bi pokušao da popravi nepopravljivo, tj. da spase svoj brak.

Tajger Vuds
foto: Profimedia

Tajger se nakon osam godina ljubavi s Elin Nordegren, švedskim modelom i manekenkom, našao na udaru medija, prijatelja i svoje žene zbog otkrivenih afera s prostitutkama, nepoznatim ženama, konobaricama i modelima.

Elin i Tajger upoznali su se 2001. godine na Open Championshipu, a nakon što ga je odbila nekoliko puta, na kraju je pristala na sastanak s njim iako je u to vreme imala dečka u Švedskoj. Lepom Elin golfer se oženio 2004, a par je 2007. dobio svoje prvo dete, ćerku Sem Aleksis Vuds. Drugo dete, Tajgerov prvi sin, došao je na svet 2009, taman kada je afera buknula u javnosti.

Jedan američki medij je te godine objavio detalje o njegovoj aferi s menadžerkom jednog kluba u Njujorku, Rejčel Jučitel, koja je negirala sve navode. Dva dana kasnije sportista je doživeo saobraćajnu nezgodu, kada se autom zabio u hidrant na putu kraj svog doma. Zadobio je manje povrede, ali policija mu je dala i kaznu zbog nemarne vožnje. Upravo ga je supruga izvukla iz automobila, ali stvari su tada eskalirale.

Tajger Vuds, Elin Nordegren
foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Nakon nekoliko dana ponovo su se pojavile optužbe da je bio neveran svojoj ženi, ovaj put mnogo gore jer su uključivale i poruke koje je Tajger slao svojim ljubavnicama. Glasovne i tekstualne poruke eksplicitnog sadržaja odjednom su se mogle čuti svuda, a iz njih je bilo sasvim jasno samo jedno – Tajger svojoj ženi već vrlo dugo nije bio veran.

Golfer se nakon toga izvinio supruzi i svima koje je povredio, ali nakon toga su mnoge njegove ljubavnice počele da se javljaju i bilo je jasno da njegov brak ide u propast. Sponzori su počeli da mu otkazuju ugovore, a niko više nije hteo da bude povezan s njegovim imenom. U tek nekoliko meseci izgubio je oko 12 miliona dolara, nakon čega se prijavio i na odvikavanje od seksa.

Elin Nordgren
foto: Profimedia

Pre razvoda, kada se jednog dana Tajger vraćao kući, a svi su već znali za njegove afere, Elin ga je dočekala s golf-palicom i porazbijala mu je celu njegovu skupocenu kolekciju automobila. Šteta je bila ogromna.

Posle sedam godina braka nekad srećni par rastao se u besu i mržnji. Nakon tog ljubavnog kraha Tajger se vratio sportu i objavio kako je u vezi sa skijašicom Lindzi Von. Ostali su zajedno tri godine, a nakon nje golfer je bio viđan s nizom žena, ali ni s jednom nije ostajao duže u vezi.

Tajger Vuds je još danas jedan od najboljih golfera svih vremena, ali njegovih skandala svi se i dalje jako dobro sećaju.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr/ L. S)

Bonus video:

08:00

SVAKI 4 BRAK U SRBIJI ZAVRŠI SE RAZVODOM, PREVARA GLAVNI UZROK: Stručnjak objasnio kako vara žena, a kako muškarac RAZLIKA OGROMNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track