TUŽILI MAJKLA DŽEKSONA I TVRDE DA IH JE ZLOSTAVLJAO KAO DECU: Popljuvali novi film o pevaču i kažu da je prava PROPAGANDA
Foto: Simone di Luca

neverovatno!

TUŽILI MAJKLA DŽEKSONA I TVRDE DA IH JE ZLOSTAVLJAO KAO DECU: Popljuvali novi film o pevaču i kažu da je prava PROPAGANDA

Pop kultura -

Film "Michael" koji će biti objavljen 2025. godine je biografska drama-mjuzikl o životu pevača Majkla Džeksona.

Ulogu muzičke legende dobio je Džafar Džekson, a režiju i scenario za film potpisuju Antoin Fukva i Džon Logan. Međutim, ostvarenje koje izlazi sledeće godine već dobilo etiketu "propagande" i pokušaj "ulepšavanja istine" o pokojnoj muzičkoj zvezdi.

Migel Konča, Majkl Džekson
foto: Simone di Luca

Advokat koji zastupa dva muškarca, a koji su pokrenuli tužbu protiv pokojnog Majkla Džeksona zbog zlostavljanja dece, novi biografski film o Majklu Džeksonu nazvao 'propagandom'.

Advokat Džon Karpenter optužio je Džeksonove kompanije da pokušavaju da "preprave istoriju" onoga što je Majkl Džekson uradio i da im je jedini cilj da zarade milione sa filmom koji se očekuje sledeće godine.

Karpenter, koji zastupa Vejda Robsona i Džejmsa Sejfčaka, rekao je da je zlostavljanje pokojnog kralja popa bilo „gore nego što ljudi znaju“. Rekao je da "klan Džeksonovih" pokušava da 'demonizuje žrtve' kako bi zaštitili imidž pevača.

Majkl Džekson, princeza Dajana
foto: John Dickinson/Landmark Media / Newscom / Profimedia

U još jednom udaru na Džeksona, izvori upoznati sa slučajem rekli su da bi na suđenje mogli biti pozvani potpuno novi svedoci koji nikada ranije nisu govorili. Robson i Sejfčak tuže dve kompanije koje je Džekson posedovao i kontrolisao pre njegove smrti 2009. godine.

Slučaj bi mogao da završi na sudu u Los Anđelesu pre ili čak u isto vreme kada novi biografski film o Džeksonu, pod nazivom „Majkl“, bude objavljen u aprilu sledeće godine.

Naime, u prvoj verziji scenarija, kako piše "Daily Mail", autori pokušavaju da prikruju Džeksonovo navodno zlostavljanje maloletnih dečaka.

Majkl Džekson je ponovo u centru pažnje zahvaljujući hit pradstavi na Brodveju koja je pomogla da se preoblikuje narativ o njegovom životu.

Robson, koreograf i reditelj koji sada ima 46 godina, navodi da je Džekson počeo da ga seksualno zlostavlja 1990. kada je imao sedam godina u poseti Neverlandu, pevačevom bivšem ranču u okolini Los Anđelesa.

Sejfčak, pisac i reditelj koji sada ima 40 godina, tvrdi da je imao samo 10 godina kada je Džekson počeo da ga maltretira, sa njihovim prvim susretom u Parizu 1988. godine.

Obojica su bili deo HBO dokumentranog serijala "Leaving Neverlend" koji je 2019. godine bio udarna medijska tema zbog "prljavog veša" koji je isplivao na površinu.

(Kurir.rs/BlicŽena/T.J.)

Bonus video:

02:12

PLESAČI IMAJU PUNE RUKE POSLA! Beba i Jovanka saopštile izazov: U pitanju je nasleđe Majkl Džeksona! OVO JE REAKCIJA TAKMIČARA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track