SPAVAO U LEŠU ŽIVOTINJE, A OVAJ GLUMAC NAMERNO HTEO DA OSTANE INVALID: Bizarne stvari koje su glumci radili zarad uloge (FOTO)
Foto: Rich Polk / Getty images / Profimedia, Shutterstock

ušli u lik kojeg glume

SPAVAO U LEŠU ŽIVOTINJE, A OVAJ GLUMAC NAMERNO HTEO DA OSTANE INVALID: Bizarne stvari koje su glumci radili zarad uloge (FOTO)

Pop kultura -

Pojedine zvezde Holiuda toliko su bile posvećene nekima od svojih legendarnih uloga da je to ponekad bilo opasno za njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

Donosimo spisak najluđih stvari koje su glumci sebi priuštili ne bi li u potpunosti ušli u lik kojeg glume.

Danijel Dej-Luis odbijao da ustane iz invalidskih kolica

Glumac je zbog toga oštetio dva rebra — insistirao je da ga ekipa hrani kašikom.

Budući da je stvarni umetnik Kristi Braun, čiji su memoari inspirisali film, mogao da kontroliše samo svoju levu nogu, Danijel je takođe naučio kako da sliku pomoću noža koji je držao među prstima.

Hilari Svonk se potrudila da postane dečak

Hilari Svonk je pokušala da "prođe kao dečak" tako što je ošišala kosu, pritisnula i zavezala grudi zavojem, govorila nižim tonom glasa te ugurala čarape u prednji deo pantalona dok se pripremala da glumi transrodnog muškarca Brandona Tina u filmu "Boys Don't Cry".

Hilari Svonk
foto: Rich Polk / Getty images / Profimedia

Hilari je osvojila Oskara za svoje izvođenje u filmu, ali je 2020. rekla da smatra da bi transglumac "očito bio puno prikladniji za ulogu."

Lejdi Gaga se za godinu i po dana pretvorila u Patriciju Ređani

Glumica je devet meseci govorila italijanskim naglaskom dok je snimala "House of Gucci".

Lejdi Gaga
foto: MGM / Everett / Profimedia

Za britanski Vogue rekla je: "Prošle su tri godine otkako sam počela raditi na tome, i biću potpuno iskrena i transparentna: živela sam kao Ređani godinu i po. I govorila sam s naglaskom devet meseci nakon toga."

Vil Smit "otišao predaleko" i doživeo napad panike

Dok je radio na Emancipaciji, Vil Smit je rekao da je "želeo da oseti degradaciju ropstva", ali je bio na "ivici hiperventilacije" kada je majstor rekvizita izgubio ključ od lanaca.

Vil Smit
foto: Printscreen/Youtube

“Samo kad to spomenem, počinjem da plačem. Hteo sam da osetim degradaciju ropstva, i otišao sam predaleko. Taj nivo ljudske brutalnosti... Imao sam lance na vratu i radili smo. Hteo sam njihovu pravu težinu. Hteo sam prave lance. Stavili su mi ih na vrat i prilagodili ih mojoj veličini, a rekviziter je otišao staviti ključ, za kojeg smo ubrzo shvatili da ne funkcioniše.

“Stojim tamo, a oni trče okolo i nikako me ne mogu izvući iz toga. Stojim tamo u tim lancima, tačno na ivici hiperventilacije", ispričao je glumac.

Džejmi Foks nosio protetičke kapke

Džejmi Foks potrudio se dok je glumio Reja Čarlsa u filmu "Ray" toliko da je doživeo napade panike tokom prve dve nedelje snimanja pre nego što se navikao na "uznemirujući, klaustrofobičan osećaj".

Džejmi Foks
foto: Profimedia

Čak je rekao da su glumci i članovi ekipe često zaboravljali da on ne vidi te bi ga slučajno "ostavili da sedi sam za stolom nakon ručka, pretpostavljajući da se može sam vratiti na set."

Leonardo Dikaprio spavao u lešu životinje

Dikaprio je stvarno bio spreman na lude stvari za ulogu Hja Glesa u "Povratniku".

Međutim, u stvarnom životu, Leo je navodno vegetarijanac, a u najmanju ruku pristalica veganstva.

Leonardo Dikaprio
foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Robert Patinson masturbirao na setu do ejakulacije

Robert Patinson je to izveo dok je glumio Salvadora Dalíja u filmu "Little Ashes".

Robert Patinson
foto: Profimedia

Kada su ga pitali zašto to jednostavno nije odglumio za kameru, Robert je rekao: “To jednostavno ne funkcioniše, pa sam sam sebi ugodio ispred kamere."

( Kurir.rs / Net.hr / T.B . )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track