NOVAK ĐOKOVIĆ BIO NAJBOLJI AMBASADOR SRBIJE U SVETU: Ove godine se za prestižnu nagradu bore ove poznate ličnosti, biće baš tesno
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

nabolji

NOVAK ĐOKOVIĆ BIO NAJBOLJI AMBASADOR SRBIJE U SVETU: Ove godine se za prestižnu nagradu bore ove poznate ličnosti, biće baš tesno

Pop kultura -

Prošlogodišnji laureat u kategoriji “najbolji ambasador Srbije u svetu” bio je Novak Đoković, a ove godine među kandidatima koji su nominovani za prestižno priznanje našli su se muzička umetnica Teya Dora, košarkaš Nikola Jokić i glumac Miloš Biković.

Teya Dora
foto: Kurir Televizija

Prestižno priznanje istoimenog Udruženja od nacionalnog značaja dodeljuje se pojedincima i organizacijama najzaslužnijim za doprinos razvoju i imidžu naše zemlje u svetu.

Teya Dora, Teodora Pavlovska
foto: Shutterstock, Printscreen/RTS

Teya Dora, muzička umetnica koja osvaja srca publike širom Srbije, regiona, Evrope i sveta predstavlja simbol umetničke izuzetnosti i kreativnosti. Njen glas i inspirativni tekstovi pesama prenose emotivne poruke koje duboko dotiču srca slušalaca. Kroz svoje nastupe i angažmane, Teya Dora promoviše kulturu i tradiciju Srbije na globalnom nivou, ističući bogatstvo naše muzičke baštine i talenta naših umetnika. Sa pesmom “Džanum” pokorila je svet u bukvalnom smislu te reči.

Njenu pesmu pevali su Indijci, Maležani, Rusi, Amerikanci, Pakistanci… Pobedila je na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije i na najpopularnijem svetskom muzičkom takmičenju predstavljaće našu zemlju sa pesmom “Ramonda” koja simboliše dobar deo naše istorije.

Nikola Jokić
foto: Printscreen / Twitter / ClutchPoints

Košarkaški virtuoz čije ime je postalo sinonim za izuzetne sportske podvige, Nikola Jokić, primer je posvećenosti, upornosti i talenta. Kroz svoje nastupe u NBA ligi i reprezentaciji Srbije, Nikola Jokić inspiriše mlade generacije da sanjaju velike snove i da veruju u svoje mogućnosti. Njegova neumorna borba na terenu i poštovanje prema igri čine ga istinskim ambasadorom naše zemlje u svetu sporta.

Miloš Biković
foto: Printscreen, Shutterstock

U konkurenciji za priznanje najbolji ambasador Srbije u svetu našao se i Miloš Biković, glumac čiji su talent i šarm osvojili srca publike širom sveta. Reč je o istinskom umetniku koji svojim radom promoviše srpsku kulturu. Kroz svoje uloge u domaćim i međunarodnim filmskim produkcijama, Biković promoviše bogatstvo srpske kinematografije i domaćih talenata.

Njegova posvećenost umetnosti i profesionalizam čine ga primerom izuzetnosti i inspiracijom za buduće generacije umetnika.

Podsećamo, nagrade Udruženja “321 Srbija” biće dodeljene na svečanosti zakazanoj za 17.april u Beogradu.

(Kurir.rs/PRessSerbia/T.J.)

Bonus video:

00:13

Teya Dora stize u Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track