"TOKOM CELOG SNIMANJA JE IMAO EREKCIJU" Muškarci ludeli za njom, jedan hteo sebi da oduzme život, a onda je rekla DA VOLI ŽENE
Foto: Printskrin YT

OD FANOVA BEŽALA HELIKOPTEROM

"TOKOM CELOG SNIMANJA JE IMAO EREKCIJU" Muškarci ludeli za njom, jedan hteo sebi da oduzme život, a onda je rekla DA VOLI ŽENE

Pop kultura -

Britanska pevačica i model Samanta Foks svoju uspešnu karijeru započela je kad je imala samo 16 godina, a 15. aprila proslavlja 58. rođendan.

Tokom 80-ih godina prošlog veka bila je najfotografisanija osoba u rodnoj Velikoj Britaniji, a zbog svojih zavidnih proporcija, 98-59-84, smatrana je seks simbolom. To joj je donelo i snimanja za editorijale za Plejboj.

Samanta Foks
foto: Profimedia

Iako je bila najpopularniji britanski model, odlučila je da promeni karijeru i pre nego što je napunila 20. Postala je pop zvezda, a njen debitantski singl "Touch Me (I Want Your Body)" zauzeo je prvo mesto u 17 zemalja. Imala je još uspešnih hitova, poput "Naughty Girls (Need Love Too)" i "I Wanna Have Some Fun".

Poslovni uspesi počeli su da se nižu - uloge u filmovima, rijaliti šoui, voditeljski angažmani... No, uprkos tome, s druge je strane doživljavala životne "padove". Njen otac Patrik, koji joj je bio menadžer do 1991, potkradao ju je i oštetio za najmanje milion funti. Samanta ga je tužila, ali uspela je da vratiti tek 363 hiljade funti. Pre njegove smrti 2000, s ocem nije razgovarala gotovo 10 godina.

Samanta Foks
foto: Profimedia

Osim oca, život su joj u noćnu moru pretvarali i opsednuti obožavatelji. Zbog njih je od svoje 18. godine morala da plaća telohranitelje. Jedan obožavatelj iz Francuske pokušao je čak da se ubije ispred njenog stana.

"Bilo je suludih i histeričnih trenutaka - ljudi su silom hteli da mi se približe, dodirnu kosu... Razbijali su prozore i rizikovali sopstvene živote, morala sam da bežim u helikopteru s krovova zgrada", rekla je svojevremeno Foks.

Samanta Foks
foto: Printskrin/Instagram

U dokumentarcu "Page 3: The Naked Truth" progovorila je i iznela optužbe da ju je pokojna zvezda Dejvid Kesidi seksualno zlostavljao tokom snimanja njegovog singla "Romance".

Prisetila se i kako ju je napao u toaletu jednog restorana nakon snimanja, a ona je tada imala 19 godina.

Samanta Foks
foto: Profimedia

"Kad god bi se pribio uz mene, jasno sam mogla da osetim njegovu erekciju. Činilo se da Dejvid namerno otežava snimanje, koje je trajalo celu večnost, baš zbog toga. Bilo je to izuzetno mučno", ispričala je svojevremeno.

Nakon snimanja, Kesidi je pozvao Foks i njenog oca na večeru.

Samanta Foks
foto: Profimedia

"Otišli smo na večeru s mojim ocem i ljudima iz diskografske kuće. U jednom trenutku, tokom večere otišla sam u toalet, a on me je pratio. Kada je ušao u toalet, nabio me uz zid te pokušao da mi zabije jezik u usta. Pobegla sam i vratila se pravo do stola kod oca. Ipak, nisam mu ništa rekla, bila sam preplašena", prisetila se Foks te večeri.

Samanta Foks
foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako su muškarci širom sveta uzdisali za njom, ona im je priuštila "hladan tuš". Javno je, naime, otkrila da je zapravo privlače žene. Bila je u vezi sa svojom menadžerkom Majrom Straton sve do 2015, kada je ona, nažalost, preminula od raka.

Nakon toga, ponovo je pronašla ljubav, i to u zagrljaju Linde Olsen, za koju se 2022. i udala nakon dugogodišnje veze.

(Kurir.rs/ Jutarnji.hr/ L. S)

Bonus video:

00:51

ŽIVOTNA PRIČA SLOBODANA BRKIĆA: Greškom lekara oslepeo, a sad govori deset jezika, radi za FBI i brani sisteme najvećih kompanija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track