"GLAVA ME BOLI OD CRNOGORSKIH AKCENATA" Čuvena glumica snima film na primorju, a njena objava je HIT, jedna stvar je MNOGO MUČI
Foto: Printscreen/Instagram

NAŠALILA SE

"GLAVA ME BOLI OD CRNOGORSKIH AKCENATA" Čuvena glumica snima film na primorju, a njena objava je HIT, jedna stvar je MNOGO MUČI

Pop kultura -

Hrvatska glumica Sanja Vejnović trenutno snima film u Crnoj Gori, a na Instagramu se našalila da ima muke zbog jezičkih izazova sa kojima se suočila dok je učila tekst.

Sanja je objavila fotografiju na kojoj je vidimo kako drži scenario u rukama, a u opisu fotografije se našalila na račun crnogorskog akcenta.

"Učim tekst, malo boli glava od crnogorskih akcenata", napisala je ona uz fotografiju na kojoj se drži za glavu i smeši.

Inače, glumica Sanja Vejnović rođena je 1961. godine u Zagrebu, a publici bivše Jugoslavije postala je poznata po ulogama Anđe u filmu "Banović Strahinja" (1983) i Ruženjke Hrabalove u filmu "Varljivo leto ’68".

Sanja Vejnovic
foto: Printscreen/Youtube

Sanja kao mala nije maštala o karijeri glumice, već je, po ugledu na oca koji je bio sudija, razmišljala o karijeri pravnika.

Sanja je nakon srednje škole upisala Filozofski fakultet u Zagrebu, ali je ubrzo shvatila da je gluma njena ljubav, pa je ubrzo postala profesionalna glumica, a i danas pohađa glumačke seminare širom sveta.

Snimala filmove u inostranstvu

Sanja Vejnović je snimala filmove u inostranstvu i sarađivala sa Džordžom Klunijem, Pirsom Brosnanom, Nikol Kidman i Penelopom Kruz. Glumila je u skoro svim hrvatskim televizijskim ostvarenjima. Nikada nije bila član nijednog pozorišnog ansambla.

Na snimanju filma "O pokojniku sve najlepše" upoznala je supruga, snimatelja Gorana Mećavu, sa kojim je dobila sina i ćerku. Od njega se razvela 2015. godine, ali je sa njim radila kao producentkinja na snimanju filma "Svinjari".

2012. godine jedan filmski portal proglasio ju je za najlepšu glumicu stariju od 40 godina.

(Kurir.rs/ Blic/ L. S)

Bonus video:

00:56

Kristina Radenković promašila akcenat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track