MEGAN MARKL I HARI POD ISTRAGOM: Optuženi za DELINKVENTNO POSLOVANJE, račun im je blokiran, a prave se da se NIŠTA NIJE DESILO
Foto: DPPA / ddp USA / Profimedia

oglasili se

MEGAN MARKL I HARI POD ISTRAGOM: Optuženi za DELINKVENTNO POSLOVANJE, račun im je blokiran, a prave se da se NIŠTA NIJE DESILO

Pop kultura -

Dobrotvorna fondacija princa Harija i Megan Markl proglašena je "delikventnom" i naređeno joj je da prestane da prikuplja i troši novac, navodi Page Six.

Megan Markl
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kraljevski dvojac dozvolio je da zvanične takse za registraciju za njihovu dobrotvornu organizaciju "Archevel" nestanu najmanje od početka maja, navodi se u zvaničnom pismu glavnog tužioca Kalifornije Roba Bonte.

Organizacija pod istragom

U dokumentu se navodi da je Archevell naveden kao "delinkvent“ u registru dobrotvornih organizacija i prikupljača sredstava zbog nepodnošenja godišnjeg izveštaja i naknada za registraciju.

Princ Hari, Megan Markl
foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

- Organizacija koja je navedena kao delikventna nije u dobrom stanju i zabranjeno joj je da se bavi ponašanjem za koje je potrebna registracija, uključujući traženje ili isplatu dobrotvornih sredstava. Organizacija takođe može biti podložna kaznama i Registar može suspendovati ili opozvati njenu registraciju.

Archevell sada mora da podnese evidenciju, kako bi opravdao kašnjenje u isplati, kao i da plati penale zbog kašnjenja

Izvori su prvobitno rekli u ponedeljak da je fondacija podnela zahtev za produženje. Kasnije nam je rečeno da se činilo da ček koji je sa podneskom poslat kancelariji AG-a nije primljen i da je izdat novi što znači da bi fondacija trebalo da se vrati na pravi put kada bude obrađena.

Čime se bavi fondacija?

princ Hari
foto: Kola SULAIMON / AFP / Profimedia

Par je osnovao svoju fondaciju nakon što se preselio u SAD u martu 2020. nakon što su napustili svoje starije kraljevske uloge.

Grupa uključuje neprofitnu dobrotvornu fondaciju para, kao i profitna poslovna odeljenja koja se fokusiraju na medijsku produkciju, Archevell Audio i Archevell Productions.

Vest o kasnom podnošenju zahteva stižu u trenutku kada su Harija kritikovali njegov otac, kralj Čarls, i brat, princ Vilijam, na putovanju u London pre nego što je sa suprugom krenuo na polukraljevsku turneju po Nigeriji.

Hari i Megan se prave da se ništa nije desilo

princ Hari
foto: Kola SULAIMON / AFP / Profimedia

Megan Markl i princ Hari, koji su trenutno u poseti Nigeriji, oglasili su se na svom zvaničnom nalogu, ali nisu ni pomenuli finansijske poteškoće u kojima se nalaze.

- Vojvoda i vojvotkinja želeli bi da izraze najdublju zahvalnost svim organizatorima događaja, vojnim predstavnicima i celoj nigerijskoj zajednici na njihovom izuzetnom gostoprimstvu i prvom od mnogih nezaboravnih putovanja (Britanci ta buduća putovanja kao i turneju u Nigeriji zovu kvazi-kraljevske turneje) - navodi se u saopštenju na njihovoj stranici.

(Kurir.rs/I.M.)

Bonus video:

00:44

BBC povukao podkast o princu Hariju i Megan Markl!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track