DALI OTKAZE DA BI ŽIVELI NA JAHTI: Bračni par spakovao decu, prodao kuću, pa otišli GRČKU, gde žive ŽIVOT IZ SNOVA (FOTO)
Foto: printscreen/instagram/sailinghollyblue

ostvarili san

DALI OTKAZE DA BI ŽIVELI NA JAHTI: Bračni par spakovao decu, prodao kuću, pa otišli GRČKU, gde žive ŽIVOT IZ SNOVA (FOTO)

Pop kultura -

Britanski par Laura i Ros Koledž odlučili su se na drastičan potez, dali su otkaze na svojim poslovima i preselili zajedno sa porodicom na jahtu usidrenu u Grčkoj.

Kažu da su nikad srećniji nakon što više ne rade od 9 do 5. Jedini razlog zbog čega su se odlučili na veliku životnu promenu jeste taj što su osećali da porodica više nije na okupu.

"Ros je radio i više od 50 sati nedeljno. Osećao je kako mu najbitnije godine naše dece izmiču pred očima i da mu jako nedostaju", započela je Laura.

Upravo zbog toga prodali su svoju novu kuću i kupili jahtu kako bi se preselili u Grčku. Jahta je koštala oko 125.000 dolara odnosno 115.000 evra. Započeli su putovanje na Mikonos, plovili kroz Egejsko more i na kraju se nastanili na Jonskom zalivu.

"Oboje smo godinama bili surferi i kajakaši, pa nas je okean oduvek privlačio", rekla je Laura. Porodica već pet godina plovi po grčkim ostrvima. Evo šta kažu o svom životu na moru!

"Jedriličarski život vrlo je promeljiv, pa je teško uspostaviti ravnotežu između posla i privatnog života. Održavanje bilo kakve rutine je izazov. Morate biti kao kameleon kada vreme ili druge okolnosti zahtevaju promenu plana", priznala je Laura.

Ros je kapetan jahte, a oboje su direktori stranice za zdravlje i fitnes. Njihov sin se trenutuno školuje kod kuće, a ćerka pohađa onlajn školu, takođe.

Tu njihovim snovima nije kraj! Kada dobiju boravišnu vizu u Grčkoj, planiraju da nastave dalje. Želja im je da kupe veću jahtu. Kada je reč o njihovoj trenutnoj, plutajućoj kući, ona se snadbeva na solarnu energiju, ima generator za vodu i baterije. Tako ne plaćaju nikakve troškove, piše New York Post.

(Kurir.rs/Mondo/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track