KUPA SE U PARAMA I NA RAČUNU IMA MILIONE: Slavna glumica skandaloznom izjavom naljutila ljude "Bogatašica odvojena od REALNOSTI"
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

video

KUPA SE U PARAMA I NA RAČUNU IMA MILIONE: Slavna glumica skandaloznom izjavom naljutila ljude "Bogatašica odvojena od REALNOSTI"

Pop kultura -

Glamurozni život poznatih ličnosti oduvek je privlačio pažnju javnosti i gotovo da nema osobe koja bar na trenutak nije želela da "zagrebe tu zvezdanu prašinu".

Kejt Blanšet
foto: Thomas Bohlen / Starface / Profimedia

Skupi automibili, luksuzna putovanja, neverovatne kreacije koje nose, samo su neke od stvari kojima holivudske zvezde pokazuju svojim pojavljivanjem u javnosti.

Stoga ne čudi veliko interesovanje za njihov život i ono što rade. Ipak, neki postaju odvojeni od javnosti, a primer je australijska glumica Kejt Blanšet, koja je izjavom, za koju mnogi tvrde da je skandalozna, šokirala sve.

Umetnica je trenutno gošća Kanskog festivala, gde je nedavno prošetala u zanosnoj kreaciji na premijeri, a nakon toga je odgovarala na pitanja novinara.

Pliva u parama, a smatra sebe srednjom klasom

Kejt Blanšet
foto: SAMEER AL-DOUMY / AFP / Profimedia

Njena imovina procenjena je na 95 miliona dolara, a na konferenciji za novinare komentarisala je 'srednju klasu'.

- Ja sam bela, privilegovana sam, srednja sam klasa i mislim da mogu da budem optužena da imam kompleks belog spasioca - rekla je glumica koja je u Kanu premijerno prikazala svoj novi film "Glasine".

- Ali da budem potpuno iskrena, moja interakcija sa izbeglicama na terenu, kao iu sredinama u koje su preseljeni, potpuno je promenila moj pogled na svet i na tome sam izuzetno zahvalna - rekla je ona govoreći o sopstvenim iskustvima u radu sa filmskim rediteljima izbeglica.

Naljutila ljude

Verujemo da nije imala lošu nameru i da nije očekivala ovakvu reakciju javnosti, ali mreže su doslovno gorele.

- Ona je samo bogatašica odvojena od realnosti - glasio je jedan komentar.

- Bogati ljudi su tako nedodirljivi - dodao je drugi.

Neki su, međutim, stali u odbranu slavne glumice i istakli da ona u britanskom slengu koristi izraz 'srednja klasa', gde se odnosi na nasleđe i porodični status, a ne na bogatstvo.

- Ona govori o svom poreklu i statusu, a ne o stanju na računu u banci - napisao je korisnik na mreži X.

(Kurir.rs/I.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track