FILMSKA PRIČA POZNATE GLUMICE OD KOJE ZASTAJE DAH: Kusturica ju je otkrio "DAĆU TI DVOSTRUKO VIŠE da se ne baviš konobarisanjem"
Foto: Printskrin/Instagram

ZANIMLJIVI POČECI

FILMSKA PRIČA POZNATE GLUMICE OD KOJE ZASTAJE DAH: Kusturica ju je otkrio "DAĆU TI DVOSTRUKO VIŠE da se ne baviš konobarisanjem"

Pop kultura -

Glumica Jelena Jovičić diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu pre skoro dve decenije, ali retko ko zna na koji način je, i pre nego što je odabrala svoj poziv, dospela na filmsko platno.

Jelena Jovičić
foto: Kurir televizija

Ono što je zanimljivo u vezi nje jeste način na koji je ona dobila svoju prvu filmsku ulogu i ta priča je prosto neverovatna.

Jednog dana došla sam u butik u kom sam radila, ugledala ogromnu gužvu i čula da Kusturica snima film. Dok sam stajala ispred i pušila, prišao mi je njegov asistent i ponudio mesto statiste. Odbila sam, pa se on posle pola sata vratio i ponudio mi epizodnu ulogu.

Jelena Jovičić
foto: Printscreen

Našminkali su me, ubacili u neku prikolicu i rekli: "Akcija!" Tako se desilo da s Kusturicom provedem čitavih šest meseci snimajući film "Crna mačka, beli mačor" i da zahvaljujući tom genijalnom reditelju magistriram glumu i pre nego što sam se na nagovor Sergeja Trifunovića i Ivana Bekjareva upisala na Akademiju - ispričala je glumica koja je odrasla u Pančevu.

Ona se pored baleta bavila i poslom koji nema veze sa umetničkim izrazom, a upravo njen dar je prepoznao Emir Kusturica.

Emir Kusturica
foto: Nemanja Nikolić

U srednjoj školi sam iz dosade, a i da bih zaradila neki pristojan džeparac, radila kao konobarica u jednom pančevačkom kafiću. Na taj potez odlučila sam se svojevoljno, iako nije bilo realne potrebe da radim, osim što sam želela da od ranog detinjstva razvijam osećaj odgovornosti.

Sećam se da mi je tata tada rekao: "Koliko zarađuješ? Daću ti dvostruko samo više nemoj da se baviš konobarisanjem." Posle toga zaposlila sam se u butiku, gde sam spremala ispite u pauzi između posluživanja mušterija - dodala je tada Jelena, koja je kao klinka pohađala nižu baletsku školu, a zatim punih dvanaest godina trenirala odbojku.

Jelena Jovicic, Jelena Jovičić, Glumica
foto: Nemanja Nikolić

Jelena je danas, inače, mama dvoje dece, a iza sebe ima dva braka.

Jelena je dugo tezgarila po beogradskim klubovima sa drugarima iz Sarajeva sa kojima je bila članica benda Džez, ba!, koji je svirao džez, pop i rok.

(Kurir.rs/M.F.)

Bonus video:

04:35

ZA NJEGA MNOGI NE ZNAJU, A ŽIVA JE MUZIČKA LEGENDA! Emir Kusturica izjavio da od svake njegove pesme može da napravi FILM!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track