SEĆANJE NA DIVU: Godinu dana od smrti Vitni Hjuston

SEĆANJE NA DIVU: Godinu dana od smrti Vitni Hjuston

Pop kultura -
Veče uoči dodele muzičkih priznanja "Gremi" 11. februara prošle godine beživotno telo Vitni Hjuston pronađeno je u kadi hotela na Beverli Hilsu

Američka pevačica Vitni Hjuston, tačno pre godinu dana, iznenada je preminula u 48. godini i ta vest je šokirala javnost. Samo 24 sata pre dodele prestižnih muzičkih nagrada "Gremi" beživotno telo Hjustonove pronađeno je u kadi hotela na Beverli Hilsu.

Jedna od najuspešnijih dama u istoriji muzike došla je u Los Anđeles kako bi prisustvovala zabavi koju njen mentor Klajv Dejvis priređuje svake godine uoči dodele prestižnih muzičkih nagrada, ali na druženje sa kolegama nikada nije stigla.

Iako njen odlazak nije bio neočekivan, s obzirom na više nego poročan način života koji je vodila tokom poslednje dve decenije, spekulacije o pravom uzroku smrti se ne stišavaju.

Posle mnogo spekulacija, objavljeno je da je pevačica preminula od slučajnog davljenja u kadi, uzrokovanog problemima sa srcem i konzumiranjem kokaina

Blistava karijera, tokom koje je prodala više od 200 miliona albuma i osvojila 400 nagrada, počela je da „bledi” krajem devedesetih, kada se udala za repera Bobija Brauna, sa kojim je dobila ćerku Bobi Kristinu.

Besprekoran imidž bio je ukaljan čudnim ponašanjem, otkazivanjem koncerata, gubitkom kilograma, sve glasnijim pričama o zavisnosti od narkotika slavnog para, čak i fizičkom nasilju… Poslednjih desetak godina više je provodila na lečenjima nego na sceni.

Proteklih meseci u medijima su se pojavljivali različiti navodi o Hjustonovoj – počev od toga da je pred smrt bankrotirala i da je ubijena zbog velikog duga za narkotike, do informacija da je bila lezbijka.

"Imam dokaze koji pokazuju da je Vitni bila žrtva moćnih narkobosova, koji su joj više puta pretili i na kraju poslali batinaše da od nje naplate dug. Na dan smrti Hjustonova je bila 45 minuta sama u sobi i tada su sigurnosne kamere snimile ubice kako ulaze u hotel. na njenom telu vide se i klasične odbrambene rane, koje je zadobila dok se borila za život. Soba je bila ispreturana, jer su ubice tražile pare, nakit ili kokain", rekao je detektiv prilično siguran u svoju teoriju.

Turbulentni Vitnin život opisuje i njena majka Sisi Hjuston, koja je uoči godišnjice smrti objavila memoare. U knjizi „Sećajući se Vitni”, Sisi, takođe pevačica, piše da je Nipi, kako su je zvali, zvučala poletno kada se čula sa njom neposredno pred smrt.

Otkriva i da je njena ćerka na vrhuncu slave htela da se povuče iz muzike. Suprotno uvreženom mišljenju da je Bobi Braun „navukao” Vitni na drogu, Sisi to demantuje, jer je kokain, piše, probala još krajem osamdesetih. „Nisam zavisna od droge”, tvrdila je Vitni svojoj majci, koja kaže da pevačica nije povezivala sve veće neuspehe u karijeri sa zloupotrebom narkotika.

Da li sam mogla da je spasim, pitanje je koje sebi postavlja neutešna majka. Ali, ni objavljivanje knjige nije prošlo bez skandala, jer je Vitnina ćerka osudila memoare, nazvavši to nedostatkom poštovanja.

Prošle nedelje, kada je u njujorškom muzeju "Madam Tiso” otkrivena voštana figura Vitni Hjuston, Sisi Hjuston je prokomentarisala da Bobi Kristina još pati zbog gubitka majke, pa otuda takav komentar…

http://www.youtube.com/watch?v=3JWTaaS7LdU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track