BERLINALE: Ovacije za srpski film Krugovi

Publika oduševljena

BERLINALE: Ovacije za srpski film Krugovi

Pop kultura -
Domaću premijeru Krugovi će imati 23. februara u Sava centru u okviru Festa, a od 25. februara film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru

BEOGRAD - Film reditelja Srđana Golubovića "Krugovi" imao je vrlo uspešnu evropsku premijeru na međunarodnom festivalu u Berlinu.

U prepunoj sali publika je sinoć oduševljeno pozdravila ekipu filma, predvođenu rediteljem Golubovićem i glumcima Nebojšom Glogovcem i Hristinom Popović.

Ova savremena drama o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama prethodno je već dobila dobre reakcije posle novinarske projekcije na tom festivalu A kategorije.

"Skrindejli" (Screendaily) je ocenio da su "Krugovi" napravljeni sa izuzetnom preciznošću, da je to film vešto isprepletanih priča i izvrsnih glumaca.

Domaću premijeru "Krugovi" će imati 23. februara u Sava centru u okviru Festa, a od 25. februara film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru.

U glumačkom ansamblu su i Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog Srđana Aleksića koji je životom platio svoj moralni podvig, kada je 1993. godine u ratnom Trebinju zaštitio komšiju muslimana koga je napala grupa srpskih vojnika.

Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film "Krugovi" učestvuje u programu "Forum", sa ukupno četiri projekcije.

Film je snimljen u koprodukciji više evropskih zemalja, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik".

Svetska premijera bila je prošlog meseca na festivalu Sandens, na kojem su "Krugovi" dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track