Čorba od kanarinca u Zvezdara teatru
Foto: Zvezdara Teatar

Između komedije i melodrame

Čorba od kanarinca u Zvezdara teatru

Pop kultura -
Uloge u toj savremenoj priči na večnu temu muško-ženskih odnosa igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović

BEOGRAD - Pozorišna predstava "Čorba od kanarinca", po tekstu Miloša Radovića u režiji Staše Koprivice biće premijerno izvedena 18. februara na Novoj sceni Zvezdara teatra.

Uloge u toj savremenoj priči na večnu temu muško-ženskih odnosa igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović, u scenografiji koju je kreirao Boris Maksimović. Predstava je realizovana u privatnoj produkciji agencije "Impresario" (koja je najpoznatija po predstavi "Suze su okej" Mirjane Bobić Mojsilović) i novoosnovane agencije "Kolona".

Mlada rediteljka izjavila je da su je pozvali na saradnju i da će usled poznate situacije sa budžetom za kulturu preovladati ovaj model preduzetništva pojedinaca, uz nadu da se pozorište neće svesti na estradu.

"Znam da je komad odličan, prva verzija bila je hit u Ateljeu 212 pre 15k godina. Kada sam čula i ko su glumci, odmah sam prihvatila", rekla je ona, najavljujući da će nova postavka biti drugačija, kao i da je Radović pre desetak godina doradio tekst.

Koprivica je dodala da im je autor ostavio potpunu slobodu interpretacije, pod uslovom da to ostane komad o ljubavi.

"Naša predstava će biti između romantične komedije i melodrame. Znamo da ljubav puca pod pritiskom, a mi hoćemo da vidimo kako može da opstane u ovo vreme opšte nezainteresovanosti i letargije. Mislim da će predstava pružiti publici mnogo tema za razmišljanje", izjavila je ona.

Dvoje glumaca koji su kolege sa klase (sa Fakulteta dramskih umetnosti), a sada prvi put igraju zajedno, izrazili su zadovoljstvo zbog lepih mesec i po dana saradnje i pozitivne atmosfere, zahvaljujući pažnji producenata.

"Odavno sam htela ovo da igram. Tekst je divan poligion za pokazivanje slojevitosti i teme i glumačkog umeća. Nadamo se da će se publika prepoznati u različitim emocijama i raspoloženjima", rekla je Lazarevićeva.

Bandović je istakao da predstava poziva ljude, pre svega parove, da počnu da se slušaju međusobno, da istinski komuniciraju.

"Jeste komedija, ali nismo jurili za gegom. Stil je psihološki realizam, koji je toliko tačan da je smešan", dodao je on.

Prva provera pred publikom biće već sutra, na pretpremijeri u Aleksincu. Repriza u Zvezdara teatru je 22. februara, a u planu su i gostovanja po Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track