Bijonse i Salma Hajek u Gučijevoj kampanji za prava žena
Foto: Dejli Mejl

Udružile snage

Bijonse i Salma Hajek u Gučijevoj kampanji za prava žena

Pop kultura -
Od malih nogu devojke treba učiti da su jake i sposobne da rade sve što požele. Na nama je da promenimo statističke podatke o uspešnosti žena širom sveta, objasnila je Bijonse

Pevačica Bijonse i glumica Salma Hajek udružile su snage, i odlučile da pomognu modnoj kući Guči u kampanji koja podstiče podizanje svesti i prikupljanje sredstava za jačanje žena.

"Chime For Change" je naziv nove kampanje koja sakuplja novac za obrazovanje žena i njihove zdravstvene i pravne potrebe. Uz Fridu Đani, kreativnu direktorku Gučija i Salmu Hajek, pridružiće im se i Bijonse koja će na konferenciji u Kaliforniji promovisati ciljeve kampanje.

"Od malih nogu devojke treba učiti da su jake i sposobne da rade sve što požele. Na nama je da promenimo statističke podatke o uspešnosti žena širom sveta", objasnila je pevačica.

Na konferenciji će govoriti i glumica Hajek koja će tokom prezentacije predstaviti jedan od deset kratkih filmova o inspirativnim ženama širom sveta.

Frida Đani smatra da će Guči, kao svetski poznata i utiecajna modna marka, pomoći u poboljšanju budućnosti žena. Kampanju podržavaju i Facebook, "The Huffington Post" i "Hearst Magazine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja