Počinje 12. Međunarodni pozorišni festival Slavija
Foto: Rojters

Počinje 12. Međunarodni pozorišni festival Slavija

Pop kultura -
Do 16. marta biće izvedeno osam predstava iz osam zemalja, sa četiri kontinenta

Međunarodni pozorišni festival "Slavija" počinje sutra uveče 12. put na sceni privatnog teatra "Slavija", a otvoriće ga dramska umetnica Ružica Sokić.

Do 16. marta biće izvedeno osam predstava iz osam zemalja, sa četiri kontinenta.

Kao prvo u takmičarskom programu nastupiće kazahstansko dramsko pozorište "Saken Sejfulin" iz Karagande s predstavom "Karađoz". Narednih večeri gostovaće američki glumac Ronald Rand sa predstavom "Neka bude umetnost", Kraljevsko pozorište Zetski dom, Cetinje sa "Enciklopedijom izgubljenog vremena", bugarsko državno dramsko pozorište "Sava Ognjanov" sa "Medejom".

Na festivalu učestvuju i makedonsko-bugarska koprodukcija "Pasulj", pozorišna kompanija "Feniks" iz Maroka sa predstavom "Fragmenti od gline - Gilgameš", Narodno pozorište Kluž Napoka (Rumunija) s predstavom "Druga smrt Jovanke Orleanke".

Domaći teatar zastupaće Narodno pozorište iz Užica sa Nušićevom komedijom "Narodni poslanik" u adaptaciji i režiji Slavenka Saletovića.Najbolja predstava dobiće nagradu "Don Kihot". Predsednik žirija je prof. Raško Jovanović, a članovi teatrolog iz Makedonije Risto Stefanovski i predsednik Saveta Akademije umetnosti iz Beograda Dušan Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track