Sekretarica snimila film o Bitlsima

Bila član porodice

Sekretarica snimila film o Bitlsima

Pop kultura -
Dugogodišnja sekretarica članova grupe i vođa njihovog fan kluba Freda Keli snimila

OSTIN - Dugogodišnja sekretarica članova grupe "The Beatles" i vođa njihovog fan kluba Freda Keli, koja je za britanski bend radila više od jedne decenije, nikada nije sa javnošću podelila priče koje zna, međutim ona je sada razbila ćutanje novim dokumentarcem "Good Ol Freda".

Ovaj dokumentarac imao je premijeru juče na Filmskom festvalu u Ostinu.

"To je klasična priča o Pepeljuzi: Devojka je našla posao svog života", rekao je Rojtersu reditelj dokumentarca Rajan Vajt.

Priča je oduševila fanove benda "The Bratles", a Vajt je želeo da ispriča priču koja govori o neverovatnoj deceniji u jednom ,inače, običnom životu.

U filmu mogu da se čuju četiri numere ovog benda, što je zahtevalo odobrenje mnogih ljudi kao i nekadašnja dva živa člana grupe "Bitls", kao i do sada, ne prikazane u javnosti, fotografije benda.

Dokumentarca je nazvan ""Good Ol Freda" jer su se na božićnom snimanju 1963. godine članovi benda zahvalili svojoj sekretarici vičući u glas - "Dobra stara Freda" (Good Ol" Freda).

"Nisam znao da ona ima ludi priču", rekao je Vajt, dodajući da je on to otkrio kada ih je jedan prijatelj upoznao pre dve godine.Kelijeva, koja je u kasnim 60-im, rekla je da je želela da zabeleži svoje priče za njenog dvogodišnjeg unuka.Kelijeva je imala 17 kada je počela da radi za bendom, ona nije imala namere da iznosi "prljav veš" i da govori ružno o bivšim poslodavcima, pa se Vajt fokusirao na njen lični odnos i interakciju sa Bilsima.

Kelijeva je sređivala knjige i papirologiju, plaćala račune i ostajala bdna noćima kako bi odgovarala na pisma obožavalaca.

U vreme "Bitlmanije" bend je dobijao 2.000 do 3.000 pisama dnevno, rekla je ona.

Bitlsi - Džordž Harison, Pol Makartni, Džon Lenon i Ringo Star bili su najpopularniji bend u istoriji. Oni su ušli 2001. godine u Ginisovu knjigu rekorda kao grupa koja je prodala više od milijardu snimaka.

"Freda je bila kao deo porodice", rekao je Ringo Star u filmu.

http://www.youtube.com/watch?v=-e8Ch_eJ8Hc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track