Dipeš mod: Uvek smo bili pesimisti

Nisu gledali unapred

Dipeš mod: Uvek smo bili pesimisti

Pop kultura -
Dipeš Mod na svoju 17. turneju kreće 7. maja koncertom u Tel Avivu, a u Beograd stižu 19. maja

OSTIN - Članovi britanske sintpop grupe "Dipeš Mod", koja upravo kreće na turneju povodom svog 13 albuma, kažu da su potpuno iznenađeni dugovečnošću benda osnovanog početkom 1980ih.

Pevač Dejv Gahan, gitarista-klavijaturista Martin Gor i klavijaturista Endi Flečer obeležiće četiri decenije rada albumom "Delta Mašin" koji se u prodaji očekuje 26. marta.

"Uvek smo bili pesimisti i nikada nismo gledali mnogo unapred", rekao je Rotjersu Gor.Bend je prodao više od 100 miliona ploča širom sveta od debi albuma "Speak & Spell" 1981. godine, pre svega zahvaljujući hitovima "People are People" i "Personal Jesus".

Jedinstveni zvuk i tumorni stihovi učinili su ovu grupu jednom od najvećih zvezda britanskog njuvejva. Naslov novog albuma "Delta Mašin" (Delta mašina) odražava kontradiktorne muzičke ukuse članova grupe, od delta bluza do sintizajzera.

"Smatramo da je naša muzika mešavina organskog i neorganskog", rekao je Gor."Dipeš Mod" na svoju 17. turneju kreće 7. maja koncertom u Tel Avivu, a u Beograd stižu 19. maja.

Gor, koji je najveći deo protekle tri decenije proveo na putu i koji je pre sedam godina prestao da pije kaže da sada drugačije gleda na turneje."Uživao sam u poslednjoj turneji jer je to bila prva na kojoj sam bio dovoljno lucidan da vidim sve i uživam u koncertima i gradovima. Zbog toga se radujem novoj", rekao je on.

Život je bolji i za Gahana, bivšeg zavisnika od heroina koji je 1995. pokušao samoubistvo, a godinu dana kasnije umalo nije umro od predoziranja.

Gahan je sad "čist" već dve godine."Život mi je progresivno krenuo na bolje", rekao je Gahan. "Osećam da učestvujem u životu na poptuno drugačiji način".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track