Bruno Ganc glumio Hitera, a sad papu

Serija Vatikan

Bruno Ganc glumio Hitera, a sad papu

Pop kultura -
Švajcarski glumac igraće fiktivnog papu Siksta VI

LOS ANĐELES - Švajcarski glumac Bruno Ganc, koji je tumačio lik Hitlera u filmu "Konačni pad" iz 2004, glumiće papu u novoj američkoj seriji o Vatikanu.

Pilot epizodu za seriju pod naslovom "The Vatican", čije je snimanje naručila kablovska TV mreža Šoutajm, režiraće proslavljeni reditelj Ridli Skot, dok će autor scenarija biti Pol Atanasio koji potpisuje hit medicinsku seriju "Doktor Haus".

Kako prenosi BBC, 71-godišnji Ganc će glumiti fiktivnog papu Siksta VI, a njegovi pratneri u seriji, koja će biti snimljena u žanru trilera, biće glumci Juan Bremner, Ana Fril i Kajl Čendler.

Radnja serije, smeštena u današnje vreme, govori o borbi za moć unutar Vatikana.

Kao i donedavni papa Benedikt XVI, i Sikst VI je Nemac, "skroman i introspektivan zaštitnik crkve, koji se bori sa vlastitim nasleđem i načinom na koji će istorija suditi o njegovom pontifikatu", navode producenti.

Ganc je najpoznatiji po ulozi Hitlera u filmu "Konačni pad" o poslednjim danima nacističkog vođe u njegovom bunkeru u Berlinu. Imao je zapažene uloge i u filmovima "Mandžurijski kandidat" (2004) i "Čitač" (2008).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track