Otvoren konkurs za Srpsko pero

Otvoren konkurs za Srpsko pero

Pop kultura -
Pravo učešća imaju mladi pisci iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku

JAGODINA - Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka u Jagodini raspisali su 28. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu "Srpsko pero 2013".

Nagrada "Srpsko pero" se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će biti održana u Jagodini 14. i 15. juna, povodom Vidovdana.

Pravo učešća imaju mladi pisci iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku, saopštio je danas Savet festivala.Radove, jedan do tri rada, bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst...) dužine do deset kucanih starnica, treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 20. maja na adresu Narodna biblioteka, Knjeginje Milice br.2, 35000 Jagodina (za konkurs "Srpsko pero").

U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, navodi se u saopštenju.Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika iz Jagodine i Beograda, a, pored laureata, na završnoj svečanosti, posvećenoj Vidovdanu, biće i najuspešnijih deset učesnika konkursa.

Tada će biti promovisan i zbornik sa 30 najuspešniji radova pristiglih na ovaj konkurs.Nagrade za učesnike završnog dela festivala pripremili su i Podružnica Udruženja književnika Srbije za Pomoravski okrug, nedeljne novine "Novi put", časopis "Akt" i Kolo srpskih sestara iz Jagodine, izjavio je danas predsednik Saveta, književnik i novinar Bajo Džaković.U okviru završne svečanosti, biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije "Zlatni orfej" piscu iz Srbije i "Pomoravski orfej" najuspešnijem piscu iz Pomoravlja, napomenuo je Džaković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track