Dipeš mod: Srbi, spremamo vam koncert za pamćenje!
Foto: Reuters

Svetska ekskluziva: Intervju, Endi Flečer

Dipeš mod: Srbi, spremamo vam koncert za pamćenje!

Pop kultura -
Trebalo je i ranije da sviramo u Beogradu. Nažalost, zbog Dejvove bolesti taj nastup smo morali da otkažemo. Nadamo se da ćemo prirediti sjajan koncert

Obećavaju sjajnu svirku.Jedan od najvećih bendova današnjice Dipeš mod stiže u Srbiju. Britanska trojka s Dejvom Gejanom na čelu održaće veliki koncert 19. maja na beogradskom Ušću. Oni 7. maja iz Tel Aviva kreću na svetsku turneju „Delta Machine“, koja će trajati do 29. jula. U ekskluzivnom intervjuu za Kurir klavijaturista Dipeš moda Endi Flečer ističe da će svima koji dođu na Ušće pokloniti sjajan koncert.♦ Prvi put nastupate u Beogradu. Šta pripremate za vaše obožavaoce?- Trebalo je ranije da sviramo u Beogradu. Nažalost, zbog Dejvove bolesti (frontmen sastava, op. aut.) taj koncert smo morali da otkažemo. Nakon toga je nastupio loš period za bend. Svi smo bili veoma zabrinuti. Ipak, žarko smo želeli da na sledećoj turneji obožavaocima u Srbiji nadoknadimo sve što nismo mogli da realizujemo. Nadamo se da će se strpljenje isplatiti i da ćemo prirediti sjajan koncert. Šta biste poručili fanovima u Srbiji?- Jedva čekamo da dođemo u Beograd. Sviraćemo stvari s novog albuma, ali i hitove koji su nas učinili poznatim. Radujemo se dolasku u Srbiju! Set-lista je već napravljena, ali nažalost, ne možemo da otkrijemo šta vas sve na koncertu čeka. Novi album „Delta Machine“ spoj je klasičnog elektronskog zvuka Dipeš moda i bluz uticaja. Koliko se novo izdanje razlikuje od prethodnih?- Zvuk Dipeš moda je spoj futurističkog zvuka s klasičnim tekstovima pesama. Eksperimentisali smo sa savremenom tehnologijom, a ipak smo zadržali taj klasično američki bluzerski sentiment. Želeli smo da ovaj album bude zaista drugačiji od svega što smo do sada radili, a pomoću novih modularnih zvučnih sistema, verujemo da smo u tome i uspeli. Predstavili smo prvo singl „Heaven“ jer smo se složili da je to najbolja pesma na albumu, iako je na prvu loptu numera „Angel“ mnogo upečatljivija. Verujemo da su ljubitelji naše muzike prepoznali sve ono što smo želeli da ispričamo ovim albumom.(Lj. R.)

Ostalo još malo karataUlaznice za koncert u Srbiji mogu se kupiti putem sajta www.gigstix.com, kao i u „Korner šopovima“ širom Srbije. Cena za parter iznosi 3.990 dinara, fan-pit ulaznice su 5.990 dinara, a VIP 9.900 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja