Leonardo Dikaprio je veličanstveni Getsbi

Leonardo Dikaprio je veličanstveni Getsbi

Pop kultura -
Lurman je za najnoviji spektakl angažovao svog drugog omiljenog glumca, Leonarda Dikaprija, s kojim je već sarađivao u Romeu i Juliji

"Veliki Getsbi" Baza Lurmana, koji otvara 66. festival u Kanu, poseduje sve ono što definiše naprestižniju filmsku smotru na svetu - ekstravaganciju i glamur, te po mnogima predstavlja pravi izbor za večerašnju svečanost.

Podsetimo da je njegov "Mulen Ruž" iz istih razloga imao čast da bude prvi film prikazan na Kroazeti 2001. Samo što ovog puta, umesno na platnu, Nikol Kidmen će biti u publici. Holivudska glumica je jedan od članova ovogodišnjeg žirija festivala.

Lurman je za najnoviji spektakl angažovao svog drugog omiljenog glumca, Leonarda Dikaprija, s kojim je već sarađivao u "Romeu i Juliji". Premda je Lurmanova 3D adaptacija romana F. Skota Ficdžeralda prilično hladno primljena od strane novinara i kritike, svi se slažu da je Dikaprio maestralno odigrao ulogu tajanstvenog milionera i uspeo da učini da gledaoci zaborave na prethodne glumce koji su tumačili Getsbija, posebno na Roberta Redforda.

Dikaprio, koji će zajedno sa Keri Maligan i Tobijem Megvajerom, svojim partnerima u filmu, prošetati večeras crvenim tepihom u Kanu, kazao je u intervjuu da je kao tinejdžer voleo da čita čuveni Ficdžeraldov roman, ali da je tek nedavno počeo da ga shvata.

"Tek kada sam ga ponovo pročitao kao odrasla osoba, uvideo sam da to nije samo priča o tragičnoj romansi", naveo je poznati glumac.

"To je priča o čoveku koji je težio da postane veliki Rokfeler, veliki Amerikanac, a usput je izgubio osećaj o tome ko je on zaista bio", kazao je Dikaprio.

Novinare na Kroazeti je zanimalo i kako je Baz Lurman reagovao na kritike kojim je dočekan njegov film nakon projekcije za novinare. Australijaski novinar je uzvratio da mu je mnogo važnija reakcija publike kojoj se "Veliki Getsbi" dopada, što potvrđuje i činjenica da je film dosad zaradio 51,1 miliona dolara i da se odlično "drži" u konkurenciji blokbastera kakav je "Ajron Men".

On je rekao da je navikao da izaziva kritičare svojim ekstravagantnim spektaklima i da je filmove "Mulen Ruž", "Romeo i Julija" i "Ples do ljubavi" snimio upravo iz tog razloga.

"Jedino mi je važno da gledaoci žele vide film. To mi zaista puno znači", zaključio je Lurman.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track