EVROVIZIJA: Gej lobi progurao Fince, Grke suknje odvele do finala!

Drugo polufinalno veče izbora za Evrosong

EVROVIZIJA: Gej lobi progurao Fince, Grke suknje odvele do finala!

Pop kultura -
Sve zemlje učesnice iz bivšeg Sovjetskog Saveza nastupiće na finalnoj večeri, na kojoj neće biti nikoga iz nekadašnje SFRJ
1 / 4

Sinoć je u Malmo areni održano drugo polufinalno veče 58. po redu izbora za Pesmu Evrovizije. Od ukupno 17 zemalja, koliko ih je nastupilo, mesto u finalu našlo je deset - Mađarska, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Norveška, Island, Jermenija, Finska, Malta i Grčka.Ovacije u Areni izazvao je nastup rumunskog predstavnika Čezara, koji je po proglašenju finalista zaplakao od sreće. Kako je Kurir najavio, evropski gej lobi uspeo je u finale da uvede Finsku, čija predstavnica svojim nastupom promoviše istopolne brakove, koji u zemlji čije boje brani još nisu dozvoljeni. U finale su ušli i Grci, čiji nastup su obeležile - suknje.Predstavnica Makedonije Esma Redžepova i njen mlađi kolega Lozano, i pored euforičnog nastupa, nisu uspeli da se plasiraju u finale, pa je tako ceo Balkan, izuzev Grčke, izopšten iz završnice takmičenja, dok je bivši Sovjetski Savez u kompletnom sastavu prošao u finale.Drugo polufinalno veče proteklo je bez problema, ako se izuzme nestanak električne energije neposredno pred početak direktnog prenosa. Gledaoci ipak nisu ostali uskraćeni za šou, budući da su organizatori predvideli kurcšlus i obezbedili veliki broj agregata.

Rumun tuži Francuze! Jedan francuski dnevni list nazvao je rumunskog predstavnika Čezara „ciganskim kočijašem iz zemlje vampira“. To je izazvalo buru negodovanja rumunske manjine u Francuskoj i Švedskoj, a Čezar je podneo tužbu protiv te medijske kuće.

Sarin profil lažanIzjave o rasizmu nisu njene.Sara Jovanović, članica grupe Moje tri, nije vlasnik naloga na društvenoj mreži Tviter pod nazivom SarajoEU niti na bilo koji način upravlja njime.- Objavljivanjem neistinitih informacija u vezi s porukama poslatim sa ovog naloga narušeni su ugled i čast čitavog evrovizijskog tima Srbije u Malmeu, a pre svih devetnaestogodišnje Sare Jovanović, i naneta im je šteta - saopštio je RTS i naveo da su inostrani mediji koji su prethodno preneli lažnu Sarinu izjavu juče objavljivali izvinjenja srpskom evrovizijskom timu, kao i ispravke tekstova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja