Počela 10. Noć muzeja

Počela 10. Noć muzeja

Pop kultura -
Posetioci, koji su već počeli da se skupljaju ispred Vojnog muzeja, će do dva sata posle ponoći moći u Beogradu da obiđu 60 lokacija i vide više od 115 sadržaja

Oglašavanjem fanfara sa Vojnog muzeja na Kalemegdanu počela je 10. Noć muzeja.

Posetioci, koji su već počeli da se skupljaju ispred Vojnog muzeja, će do dva sata posle ponoći moći u Beogradu da obiđu 60 lokacija i vide više od 115 sadržaja. Raznovrstan program obuhvata od izložbi jugoslovenske karikature i brazilske savremene umetnosti, preko bajki i omladinskih radnih akcija, do zanimljivih koncerata i interaktivnih sadržaja.

Premijerno u Noći muzeja otvorena je i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, kod Stambol kapije se okupilo više desetina Beograđana da pogleda zanimljiv spektakl nemačke "Male fabrike efeketa".

Ljudi čekaju u redu ispred Etnografskog muzeja kako bi zavirili u čudesan svet bajki, a prvi put se organizuje obilazak Novog groblja. Uz podršku GSP-a, koji ove godine prvi put ucestvuje u Noći muzeja sa postavkom "120 godina javnog gradskog prevoza u Beogradu", na svakih pola sata od 18 do dva časa iza ponoći, autobusi će prevoziti posetioce na relaciji Slavija - Senjak.

Autobusi će kretati sa Slavije i voziti do Narodne biblioteke, Muzeja Crvene zvezde, Konaka Kneza Miloša, Muzeja 25. maj, Arhiva Jugoslavije, Muzeja afričke umetnosti pa sve do Kuće kralja Petra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track