Pogledajte, Moje tri ispale za šest bodova
Foto: Rts

Pogledajte, Moje tri ispale za šest bodova

Pop kultura -
Srbija je imala 46 bodova, dok je Estonija, koja je prošla u finale, imala 52

Evropska radiodifuzna unija objavila je detaljniju podelu glasova u takmičenju za Pesmu Evrovizije 2013. Srbija je zauzela 11. mesto u prvom polufinalu, ispred Crne Gore i Hrvatske.

Imala je 46 bodova, dok je Estonija koja je prošla u finale imala 52.

Iako brojevi predstavljaju grub prosek glasova svih zemalja, izgleda da je Danska bila favorit i među publikom i među žirijem i u prvom polufinalu i finalu.

U drugom polufinalu Malta je imala najviše glasova žirija, a gleaoci su prvo mesto dali Rumuniji.Tabela je zanimljiva jer pokazuje kakav bi bio rezultat da su glasali samo gledaoci, bez stručnog žirija.

Prema novom ovogodišnjem sistemu, svaki žiri je dodeljivao poene pesmama od 1 (najpopularnijoj) do 16, 17 ili 26 (u zavisnosti od broja pesama) za najmanje popularnu numeru. Dakle, kada budete gledali tabelu sa rezultatima, imajte na umu da niža ocena znači bolju poziciju.

Sve u svemu, ukus žirija i publike nije se dramatično razilazio osim nekoliko izuzetaka. U prvoj polufinalnoj grupi Moldavija je bila 4. na top-listama žirija ali nije oduševila publiku koja joj je dala 11. mesto.

U drugom polufinalu Rumunija, Bugarska i Švajcarska imale su nizak rejting kod žirija iako ih je publika visoko ocenila.Najimpresivnija razlika finalne večeri bilo je glasanje za Rumuniju. Prosečna ocena publike smestila je Cezara na 7. mesto, dok ga je žiri stavio na 24. poziciju.

OVDE POGLEDAJTE TABELU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track