ČAS GITARE: Stefanovski oduševio ljubitelje džeza i bluza

ČAS GITARE: Stefanovski oduševio ljubitelje džeza i bluza

Pop kultura -
Stefanovski se družio sa muzičarima sa severa Kosova kojima je održao čas klasične gitare

ZVEČAN - U Zvečanu je održan međunarodni džez i bluz festival "North City - Jaž&Blues" čiji učesnici, a posebno makedonski gitarista Vlatko Stefanovski su oduševili mnogobrojnu publiku.

Tradiconalni festival je završen sinoć, a Stefanovski je i danas nastavio druženje sa muzičarima sa severa Kosova kojima je održao čas klasične gitare. Festival je počeo 31. maja nastupom francuskog džez gitariste Sivijana Kortnija.

Nakon Kortnija nastupio je i američki bluz bend iz Čikaga - "Big James and The Chicago Playboys" koji su tipični predstavnici čikaške bluz scene, trenutno najbolje organizovane u Americi. Lider ovog sastava je trombonista Džejms Montgomeri, čovek koji kaže da je za njegovu i karijeru Playboysa najzaslužniji Litl Milton.

Festival je zatvorio sastav "Jam Innovation" koji predvodi Bojana Stojmenov, široj javnosti poznata kao finalistkinja rijalitija "Ja imam talenat".

Tokom festivala u holu Doma kulture u Zvečanu otvorena je i izložba slika "Jažspiration" mlade umetnice Nataše Gvozdović iz Kosovske Mitrovice, studenta grafičkog dizajna na Prištinskom univerzitetu.

Organizator festivala kao i svake godine je "Unija M" - udruženje lokalnih muzičara iz Kosovske Mitrovice i Zvečana, suorganizator festivala je Studentski centar Priština - Kosovska Mitrovica.Pokrovitelji festivala su Kancelarija EU na Kosovu, opština Kosovska Mitrovica, Telekom Srbija, Program UN za razvoj (UNDP), Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Procredit banka, Jugobanka Jugbanka AD Kosovska Mitrovica i ABC music.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track