Najnovije vesti

Majkl Daglas: Oralni seks mi doneo rak grla

Majkl Daglas: Oralni seks mi doneo rak grla

Pop kultura
Mislio sam da je stres zbog toga što mi je sin u zatvoru bio okidač za nastanak bolesti, ali zapravo je sekusalno prenosiva bolest izazvala rak, rekao je glumac

Majkl Daglas je rekao da je rak grla dobio zbog oralnog seksa, a ne zbog pušenja ili alkohola.
Daglas je priznao da je njegova bolest bila izazvana HPV-om tj. humanim papiloma virusom.

 

"Bez želje da idem u detalje, vrsta raka koju sam imao izazvana je HPV-om koji se dobija kunilingsom", objasnio je 68-godišnji glumac.
On priznaje da je prvo pomislio da je rak dobio od stresa zbog problema koje njegov sin Kameron ima sa zakonom i drogama.

 

"Mislio sam da je stres zbog toga što mi je sin u zatvoru bio okidač za nastanak bolesti, ali zapravo je sekusalno prenosiva bolest izazvala rak. A ako ga imate, kunilingus je i najbolji lek za njega", rekao je Daglas.

 

Daglas se borio sa rakom od avgusta 2010. do januara 2011. i priznao je da je u jednom trenutku pomislio da će umreti. On je zdrav više od dve godine, a svakih šest meseci ide na kontrole.

 

"Kada je o ovoj vrsti raka reč u 95 odsto slučajeva on se ne vraća", objašnjava glumac.

 

On ističe da nikada neće zaboraviti izraz na doktorovom licu kada mu je rekao da u korenu jezika ima tumor veličine oraha i da treba da ide na biopsiju.

 

Iako je devet meseci pre dijagnoze Majkl imao problema sa zuboboljama i drugim oralnim infekcijama, mnogi specijalisti nisu videli tumor.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...