Rukopis Dučićeve "Pesme" u Narodnoj biblioteci
Foto: Rts

Rukopis Dučićeve "Pesme" u Narodnoj biblioteci

Pop kultura -
Rukopis Dučićevih "Pesama" i njene korekture biće izloženi do 27. juna u specijalnoj komori koja se nalazi u holu ispred Centralne čitaonice nacionalne biblioteke

BEOGRAD - Narodna biblioteka Srbije saopštila je danas da je javnosti predstavila rukopis izuzetno retke zbirke "Pesme" Jovana Dučića iz 1911. godine.

U godini u kojoj je navršeno sedam decenija od smrti srpskog pesnika, diplomate i akademika, posetioci će, navoi se u saopštenju NBS, imati priliku da pogledaju rukopis pesama koje su ušle u dragocenu Dučićevu zbirku iz 1911: Himera, Srce, Zavet, Pesma, Tajna, Gnezdo, Beskrajna pesma, Naša srca, Pobedilac, Velika noć, Tragovi, Ponoć, Jutro, Dubrovačko veče, Spavanje vode, Bračna pesma, Svet i Bdenje.

Posebno je značajno što će pored rukopisa Dučićeve zbirke pesama biti izložena i prva i druga korektura njene poslednje revizije pred štampu koje je načinio sam autor.

Izdavač Dučićeve zbirke "Pesme" iz 1911. godine bio je Svetislav B. Cvijanović.

Rukopis Dučićevih "Pesama" i njene korekture biće izloženi do 27. juna u specijalnoj komori koja se nalazi u holu ispred Centralne čitaonice nacionalne biblioteke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track