Jasmini Ninkov i Mirku Demiću "Đura Daničić"

Jasmini Ninkov i Mirku Demiću "Đura Daničić"

Pop kultura -
Direktorka Biblioteke grada Beograda Ninkov i direktor Matične biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu Demić dobitnici su najznačajnijeg stručnog priznanja u oblasti bibliotekarstva

BEOGRAD - Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov i direktor Matične biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu Mirko Demić dobitnici su nagrade "Đura Daničić", najznačajnijeg stručnog priznanja u oblasti bibliotekarstva u Srbiji, saopštila je danas Narodna biblioteka Srbije.

Jednoglasnu odluku o ovogodišnjim laureatima nagrade koja nosi ime jednog od najuglednijih upravnika nacionalne biblioteke, doneo je žiri u sastavu: direktor Biblioteke Matice srpske i dopisni član SANU Miro Vuksanović, direktor Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković" i profesor Univerziteta u Beogradu dr Aleksandar Jerkov i zamenica upravnika Narodne biblioteke Srbije, bibliotekar-savetnik Svetlana Jančić. U obrazloženju stoji da je Jasmina Ninkov jedan je od vodećih srpskih stručnjaka u oblasti bibliotekarstva. Autorka je većeg broja stručnih radova, učesnik velikog broja međunarodnih stručnih skupova, inicijator i realizator brojnih međunarodnih projekata.

Dobitnica je više domaćih i inostranih priznanja i brojnim stručnim radovima, kao i uspešnim rukovođenjem Bibliotekom grada Beograda, Ninkov je dala izuzetan doprinos razvoju bibliotekarstva u Srbiji, ocenio je žiri.

Mirko Demić, ugledni srpski bibliotekar i književnik, dugogodišnji je uspešni direktor jedne od najvećih javnih biblioteka u zemlji - Matične biblioteke "Vuk Karadžić" u Kragujevcu.

Istrajnim radom, Demić je suštinski doprineo razvoju srpskog bibliotekarstva, posebno na području Šumadije. Autor je većeg broja stručnih radova i učesnik više nacionalnih i međunarodnih skupova, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track