Zubin Mehta stigao: Lepo je ponovo biti u Beogradu

Koncert 10. juna

Zubin Mehta stigao: Lepo je ponovo biti u Beogradu

Pop kultura -
Slavnog dirigenta dočekao je na aerodromu direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac koji je zatim sa gostom prošetao Knez Mihajlovom ulicom

BEOGRAD - Čuveni dirigent Zubin Mehta doputovao je danas u Beograd, gde će nastupati sa Beogradskom filharmonijom 10. juna na donatorskom koncertu čiji je prihod namenjen finasiranju međunarodne turneje tog orkestra.

U saopštenju Beogradske fiharmonije se navodi da je želja Mehte da podrži Filharmoniju u realizaciji prve turneje po Sjedinjenim Američkim Državama, koja je planirana za sezonu 2014/15. Sav prihod sa gala koncerta i donatorske večere nakon toga, namenjen je finansiranju te turneje.

Na koncertu u Kolarčevoj zadužbiji biće izvedena uvertira Rozamunda i Nedovršena simfonija Franca Šuberta, kao i Posvećenje proleća Igora Stravinskog. Zubin Mehta (77), koji je poslednji put u Beogradu dirigovao 2010. godine, doživotni je muzički direktor Izraelske filharmoniji, dok je na čelu Njujorške fiharmonije proveo 13 godina, najduže u istoriji tog otkestra.

Dobitnik je mnogih muzičkih nagrada, a jedini je iz sveta klasične muzike koji ima zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih. Slavnog dirigenta dočekao je na aerodromu direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac koji je zatim sa gostom prošetao Knez Mihajlovom ulicom.

"Tako je lepo biti ponovo u Beogradu! Sigurno bih dolazio češće da mi obaveze dozvoljavaju. Nestrpljiv sam da se večeras na probi sretnem sa muzičarima Beogradske filharmonije, koje dobro poznajem, i da ponovo zajedno stvaramo magiju, rekao je Mehta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track