PUNA LEKOVA: U ovoj sobi je umro Majkl Džekson
Foto: Dejli Mejl

PUNA LEKOVA: U ovoj sobi je umro Majkl Džekson

Pop kultura -
Na fotografijama vidi se koliko je Džekson bio zavisan od lekova koje je dobijao od doktora Marija
1 / 10 Foto: Dejli Mejl

Policija Los Anđelesa objavila je slike iz kuće Majkla Džeksona, načinjene nakon smrti pevača 25. juna 2009. godine. Džeksonova majka Ketrin pokrenula je tužbu protiv koncertne agencije "AEG lajv" tvrdeći da nisu na odgovarajući način proverili ko je doktor Konrad Mari, osumnjičen da je kralju popa dao smrtonosnu dozu lekova. Na objavljenim fotografijama vide se bočice lekova koje je Džeksonu prepisao Mari.

Na fotografijama vidi se koliko je Džekson bio zavisan od lekova koje je dobijao od doktora Marija.

Slike losanđeleske policije pokazuju veliki broj bočica sa lekovima, boca kiseonika i drugih medicinskih sredstava koji su bili u spavaćoj sobi pevača.

Na jednoj od njih vidi se postolje za davanje infuzije koja do sada nije bila prikazana na fotografijama objavljenim tokom suđenja Mariju. U pozadini se vide i brojni portreti neidentifikovanih beba, kao i mala slika Čarija Čaplina.

Na novoobjavljenim fotografijama vidi se da na Džeksonovom noćnom stočiću uz lekove koji se dobijaju na recept stoje i oni koji se nabavljaju na nelegalnom tržištu.

Zajedno uz propofol, vide se i lekovi dijazepam i lidokain. Na slici koje je verovatno načinjena u kolima vidi se i lista apoteka koje se nalaze blizu Džeksonove kuće i brojevi telefona.

Ketrin Džekson je u tužbi koju je pokrenula protiv koncertne agencije "AEG lajv" navela da pored toga što nisu podrobno istražili doktora Marija, nisu reagovali na znake upozorenja na sve slabije zdravlje njenog sina.

Mari je 2011. osuđen zbog ubistva iz nehata koje je počinio dajući Džeksonu smrtonosnu dozu anestetika propofola.

Majkl Džekson Foto: dejli mejl
Majkl Džekson Foto: dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja