DIŠI. NE DIŠI: Ring ring festival gostuje na Belefu

DIŠI. NE DIŠI: Ring ring festival gostuje na Belefu

Pop kultura -
Ring ring festival već 18 godina važan je deo kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželjnosti beogradske publike, na ovogodišnjem Belefu predstaviće se kao spoj festivala vorld muzike "Todo Mundo"

BEOGRAD - Na 22. Beogradskom letnjem festivalu Belef na kome se od 21. juna do 15. jula pod sloganom "Diši! Ne diši! predstavlja 13 festivala, od 7. do 9. jula svoje programe predstaviće Ring ring festival.

Ring ring festival već 18 godina važan je deo kulturne ponude i pokazatelj otvorenosti i znatiželjnosti beogradske publike, na ovogodišnjem Belefu predstaviće se kao spoj festivala vorld muzike "Todo Mundo", poručio je osnivač i direktor ovih festivala Bojan Đorđević.

Na novoj Belef sceni u dvorištu Pete beogradske gimnazije u nedelju, 7. jula nastupiće iranski muzičar Muhamed Reza Mortazavi koji se smatra jednim od najboljih svetskih svirača tombaka.

U ponedeljak, 8. jula nastupiće elektronski bend "Shazalakazoo" iz Beograda, koji su osnovali Milan Đurić i Uroš Petković. Duo svira elektronsku muziku punu ritma sa balkanskim, latino, afričkim i orijentalnim zvukom, muzički miks koji nazivaju "folkstep" uz koji može da se igra.

Unavantalunu iz Italije na novoj Belef sceni nastupiće u utorak, 9. jula kada je i koncert The Buda Folk Band iz Mađarske koji sviraju autentičnu mađarsku muziku prožetu muzičkim frazama i stilskim elementima drugih zemalja.

Treći koncert završne večeri gostovanja Ring Ringa na Belefu održaće zvezda vorld muzike Lajko Feliks čija muzika je spoj tradicionalne gudačke muzike Panonske ravnice, romske muzike, roka, bluza i džeza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track