Hjuman rajts voč: Džej Lo uzela 10 miliona pevajući na sumnjivim tezgama

Osumnjićena

Hjuman rajts voč: Džej Lo uzela 10 miliona pevajući na sumnjivim tezgama

Pop kultura -
Osim nastupa na rodendanskoj žurci turkmenistanskog predsednika Gurbangulija Bedrimuhamedova za koji je dobila 1,5 miliona dolara, tvrdi se da je Dženifer zaradila ukupno deset miliona od ove i drugih sumnjivih tezgi

Krajem prošlog meseca svet je obišla vest o tome kako Dženifer Lopez peva na rođendanskom koncertu vladaru Turkmenistana, a sada je grupa za zaštitu građanskh prava, Hjuman rajts voč (Human Rights Watch) izdala saopštenje u kome kaže da ovo nije prvi put da je pevačica zavrtela čuvenom zadnjicom pred nekim ozloglašenim liderom.

Osim nastupa na rodendanskoj žurci turkmenistanskog predsednika Gurbangulija Bedrimuhamedova za koji je dobila 1,5 miliona dolara Hjuman rajts voč tvrdi da je Dženifer zaradila ukupno deset miliona od ove i drugih sumnjivih tezgi.

„Džej Lo neprestano zabavlja neke od najvećih zločinaca na svetu i njihovu svitu", piše u izjavi Tora Halvorsena, opredsednika Hjuman rajts fondacije.

Među ostalim biznismenima i svetskim vođama koje bije glas da krše ljudska prava, a pred kojima je Dženifer nastupala, grupa navodi Telmana Ismailova ruskog oligarha optuženog za korpuciju, Azama Aslanova, uzbekistanskog industrijalca (pevala je na svadbi njegovog sina) i Aleksandra Jolkina, ruskog korumpiranog birokratu koji je Lopezovoj platio dva miliona za rođendanski koncert ali je isti otkazan jer je Jolkin uhapšen dan pre toga.

Diktator iz Azarbejdžana Ilham Alijev platio je Lopezovoj 2,5 miliona da nastupi na jednom fudbalskom turniru ali je on pomeren za 2014. Međutim, Lopezova i njen tim navodno su održali sastanak sa Ilhamovom suprugom i pregovarali o partnerstvu na muzičkom festivalu u zemlji.

Hjuman rajts voč takođe kritikuje Lopezovu što je 2012. u okviru svoje turneje nastupala u Belorusiji, "poslednjoj diktaturi u Evropi".

Iako je svojevremeno muzičarkin PR rekao da ona ne bi nastupala u Turkmenistanu da je znala da se u toj zemlji krše ljudska prava, niko se nije još oglasio povodom tvrdnji Hjuman rajts voča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track