Džoni Štulić: Nikada ne bih svirao u Zagrebu, već u Beogradu!

Legenda rokenrola

Džoni Štulić: Nikada ne bih svirao u Zagrebu, već u Beogradu!

Pop kultura -
A i ko bi slušao moje nove pesme i narodnjake koje sada obrađujem. Ne pada mi na pamet da ponovo izvodim stare hitove Azre, rekao je pevač

Branimir Džoni Štulić, legenda eks-ju rokenrola, nedavno je na Jutjubu objavio album Gozba i kaže da ga stalno zovu da napravi povratnički koncert, koji bi pre održao u Beogradu nego u Zagrebu.

"Stalno snimam nove pesme pa stavim na Jutjub, koji je kao zidne novine koje svako gleda i sluša. "Gozba" u stvari nije album, to je kolekcija pesama. A naziv sam dao u slavu muzike", rekao je Džoni Štulić.Na albumu se nalazi i pesma „Kraljević Marko“, kao i njegova interpretacija nove pesme „Vidaj rane curica“ Srđana Sahera. Ostale pesme su obrade poznatih narodnih pesama.

"Snimio sam vokalnu verziju „Kraljevića Marka“, koja je ranije bila postavljena kao instrumental. Ima novih obrada narodnih pesama. Radim obrade svih narodnih pesama koje vrede. Mislim da sam ja jedan od retkih pevača koji mogu zaista dobro da otpevaju narodnu pesmu. Malo je pravih narodnih pevača, tek možda poneki koji peva sevdalinke", priča Džoni.

Džoni na Jutjub kanalu ima milionske preglede nekih pesama jer i dalje u bivšoj Jugoslaviji postoji čitava armija njegovih fanova.

"Svakog dana sedim na jednoj maloj drvenoj stolici dok sviram gitaru i snimam pesme na kasetofon. Toliko sam vremena proveo na njoj da me ponekad jako bole leđa. Ali nastavljam da radim. Često sviram, snimam pesme ili prevodim do kasno u noć. Ja u Holandiji živim jedan poseban život. Kada bih se vratio u bivšu Jugoslaviju, ja više ne bi znao gde mi je dom. S prijateljima se često čujem telefonom, ali retko neko dođe da me poseti", rekao nam je Džoni.

Džoni kaže da ga stalno zovu da napravi povratnički koncert, ali da on zasad sve ponude odbija. "Stalno me zovu da ponovo okupim bend i zasviram u gradovima bivše Jugoslavije, međutim, ja nikada ne bih svirao u Zagrebu, možda eventualno u Beogradu. Ne trebaju mi velike pare. A i ko bi slušao moje nove pesme i narodnjake koje sada obrađujem. Ne pada mi na pamet da ponovo izvodim stare hitove „Azre“, to je davno prošlo vreme. Morao bih da uradim jedno tridesetak koncerata da bi posle toga možda svirao nekakav veliki koncert. Zamisli da fudbalski klub koji nije odavno igrao odjednom izleti na „Marakanu“ pred sto hiljada ljudi. To je nemoguće - rekao nam je Džoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track