Pet saveta za održavanje kupaćeg kostima

Sačuvajte svoj bikini

Pet saveta za održavanje kupaćeg kostima

Pop kultura -
Trebalo bi da vodite računa o pranju i održavanju, jer sunce, hlor, so, pesak, pa čak i krema sa zaštitnim faktorom mogu loše da utiču na vlakna kupaćeg kostima i učine da se on brzo pohaba

Kupaći kostim jedan je od najbitnijih odevnih predmeta u vreme vrelih ljetnih dana kada najveći deo dana provodimo na plaži ili kraj bazena. Svaka od nas želi da ima savršen primerak ovog odevnog predmeta i ne žali da da više novca za kvalitetan model koji će nam savršeno pristajati.

Kako vaša investicija ne bi bila uzaludna, trebalo bi da vodite računa o pranju i održavanju, jer sunce, hlor, so, pesak, pa čak i krema sa zaštitnim faktorom mogu loše da utiču na vlakna kupaćeg kostima i učine da se on brzo pohaba.

Da li prati kupaći u mašini ili ne, da li ga prati ručno sa deterdžentom ili bez deterdženta - puno je tema i dilema, no mi vam donosimo odgovore na njih.

1. Nije neophodno svaki put prati kupaći deterdžentom kada ga nosite, ali je neophodno, tj. poželjno je da ga barem posle plivanja i sunčanja isperete hladnom vodom sa česme. Na taj način ćete ukloniti većinu znoja, hlora i prljavštine.

2. Kada perete kupaći posle nekoliko nošenja, okrenite ga naopačke kako biste sačuvali boju i koristite tečni deterdžent jer je nežniji i blaži. Neka se kiseli nekoliko minuta u mlakoj vodi, a zatim ga isperite.

3. Kada cedite kupaći posle pranja, ne uvrćite ga i ne gužvajte. Nežno ga stiskajte kako biste uklonili višak vode i ispravite ga da se tako osuši.

4. Već smo napomenuli okretanje kupaćeg kostima naopačke prilikom pranja, ali ostavite ga da se tako i osuši jer ćete sprečiti da boja izbledi. Takođe, bolje je da se kupaći suši u zatvorenom prostoru ili u hladu.

5. Mašina za veš nije dobra ideja za pranje kupaćih kostima. Jedini izuzetak može biti početak ili kraj sezone, kada se spremate ili da ga obučete prvi put posle dužeg vremena ili da ga odložite na neko vreme. Tada ga perite u zaštitnoj mrežici za osjetljiv veš i na najnižoj temperaturi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track