Preminuo legendarni pisac Elmor Leonard

Tvorac remek dela

Preminuo legendarni pisac Elmor Leonard

Pop kultura -
Rođen je 1925. u Nju Orliansu, a njegovi prvi romani na tržištu su se pojavili tokom pedesetih, a većinom su to bili vesterni

Elmor Leonard, jedan od najvećih američkih pisaca u istoriji, često nazivan i “detroitski Dikens" preminuo je u 88. godini života u prisustvu porodice, posle komplikacija izazvanih šlogom.

Legendarni pisac stvorio je brojna remek dela, a neka od njih su pretvorena i u odlične filmove i TV serije kao što su "Get Shorty," "3:10 to Yuma", "Justified", "Out of Sight," "Be Cool," "Hombre," "Mr. Majestyk", "Rum Punch"... 26 Leonardovih romana i kratkih priča "prebačeno" je u pokretne slike - 19 u filmove i još sedam kao TV serije ili filmove.

Rođen je 1925. u Nju Orliansu, a njegovi prvi romani na tržištu su se pojavili tokom pedesetih, a većinom su to bili vesterni. Kasnije je počeo da piše romane kriminalističkog žanra, kao i filmske scenarije.

Elmorov biograf Greg Sater vest je prvi objavio na svojoj FB stranici, a ubrzo je ona potvrđena i na piščevom sajtu. U bolnici je slavni pisac bio od početka avgusta. Leonard je umro u "svom" gradu u kojem u je živeo od 1934. godine.

Elmor Leonard radio je na svom 46. romanu kada je bio prinuđen da prekine rad i ode u bolnicu. Stiven King za Leonarda - koji je često isticao Hemingveja kao svog velikog uzora - rekao da je "veliki američki pisac".

http://www.youtube.com/watch?v=BuOgcbI59Xw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track