SNOVI SE OSTVARUJU: Put autora najpopularnijeg hita leta

Probudi me

SNOVI SE OSTVARUJU: Put autora najpopularnijeg hita leta

Pop kultura -
Autor hita "Wake me up", već sa 17 godina je napravio svoju prvu pesmu, a zatum su mu pomagali najbolji svetski di-džejevi

Autor jednog od najvećih letnjih hitova "Wake me up", Tim Berling, poznatiji pod imenom "Avicii", osvojio je svet sa svoje 23 godine.

"So wake me up when it's all over, when I'm wiser and I'm older…." reči su pesme koje se ore celo leto. Pravo ime mladog švedskog DJ-a je Tim Berling, a sa svoje 23 godine već je ostvario svoje snove.

Počeo je da miksuje pesme u svojoj sobi kad mu je bilo 17 godina, a na nagovor prijatelja počeo je i radi i svoje verzije na blogovima gde je skupio i prve obožavatelje.

Podršku mu je pružao i slavni DJ Tiesto koji ga je pozvao da s njim nastupa na Ibici. Pre hita "Wake Me Up", osvojio je publiku hitom "Levels” u kojoj je iskoristio vokal Ete Džejms iz gospel pjesme iz 1962. "Something's Got a Hold on Me"

Zajedno sa svojim menadžerom, 2011. godine, osnovao je organizaciju "House for Hunger" za borbu protiv gladi širom sveta, pa su do sada podelili više od dva miliona obroka u afričkim školama.

Veliki uspeh doneo mu je i poziciju na listi najbogatijih DJ-a prema Forbsu, a ujedno je i najmlađi. Kaže da su na njegov rad najviše utecali "Daft Punk", "Laidback" i "Tiesto".

Ne treba zaboraviti na vokal iza stihova "Wake Me Up"– reč je o Aloe Bleku koji je možda najpoznatiji po hitu "I Need a Dolar", a njegov poslednji album "Good Things" postigao je veliki uspeh sa svojim hitovima među kojima je i "Loving You Is Killing Me".

http://www.youtube.com/watch?v=IcrbM1l_BoI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track