Rešite se proširenih pora na licu

Jednostavne maske iz vaše kuhinje

Rešite se proširenih pora na licu

Pop kultura -
Donosimo vam najbolje recepte koji će vam pomoći da se rešite zapušenih pora, a koje možete sami napraviti

Pitate se kako da se rešite zapušenih ili proširenih pora na nosu i bradi? Nije nemoguće uz malo strpljenja i pravilnog tretiranja kože.

Donosimo vam najbolje recepte koje možete sami napraviti:

Para

Tretiranje lica parom pomoći će pri čišćenju zapušenih pora na nosu i drugim delovima lica. Ako stavite topao peškir na lice i držite ga dok se ne ohladi, a potom osušite lice, to će imati isti učinak.

Piling od nrandže

Redovnim čišćenjem kože i pilingom možete ukloniti mrtve ćelije. Napravite svoj proizvod od narandžine kore i badema, koji je vrlo delotvoran pri smanjivanju začepljenih pora na nosu i bradi.

Limunov sok

Pomešajte kašiku limunovog soka, šoljicu ružine vode i pola šolje soka od krastavca. Nanesite losion na problematična područja.

Papaja

Napravite pire od papaje i pilingom uklonite višak masnoće s lica i začepljene pore.

Led

Kocke leda su instant-lek za začepljene pore na nosu, bradi i čelu. Led umotajte u tkaninu i blago pritisnite preko pora. Koža će vam biti čvršća i uklonićete višak masnoća. Ovu metodu možete koristiti pre nanošenja šminke.

Zobena kaša

Zobenu kašu pomešajte s jabukovim sirćetom i medom. To je odličan prirodni lek protiv pora.

Med

Pomešajte ga s malo šećera i limunovog soka. Utrljate u kožu, ostavite da deluje nekoliko minuta i isperite toplom vodom.

Jogurt

Svakodnevno pre umivanja na kožu nanesite sveži jogurt. To će učvrstiti kožu, oživeti mrtve ćrlije i smanjiti preterano izlučivanje sebuma.

Bademi

Maska od badema jedan je od najboljih prirodnih lekova za začepljene pore. Ostavite bademe da omekšaju u vrućoj vodi preko noći. Ujutro ih izgnječite i dodajte kašiku limunovog soka. Nanesite na lice i ostavite da deluje 30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track