FADIL REDŽIĆ: Zaplačem na koncertima kad se setim Davora, Bode, Đoleta...

Basista Indexa

FADIL REDŽIĆ: Zaplačem na koncertima kad se setim Davora, Bode, Đoleta...

Pop kultura -
Koncerti Indeksi i prijatelji posvećeni su Davorinu Popoviću, Slobodanu - Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti Indeksa Encu Lesiću

Fadil Redžić, bas gitarista Indeksa i autor hita "Bacila je sve niz rijeku", najavljuje novu turneju "Indeksi i prijatelji" koncertom u Centru Sava 10. oktobra.

Koncert je posvećen Davorinu Popoviću, Slobodanu - Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavnom preminulom bivšem klavijaturisti Indexa i tvorcu hita po kome ova serija koncerta i nosi naziv "Sve ove godine" Encu Lesiću.

"Koncertna okupljanja "Indeksi i prijatelji“ za mene su nešto najlepše što mi se u ovim vremenima dešava. Pustim poneku suzu na koncertima kad se setim Davora, Bode, Đoleta. Beskrajno sam zahvalan svim muzičarima i pevačima koji učestvuju na tim svirkama i time doprinesu priči o Indeksima", rekao je Fadil Ređžić.

Njegov "staž" u bendu koji je zapalio čitavu Jugu počinje 1965, a odluka da im se priključi, otkriva, nije bila njegova već je o tome odlučio Slobodan - Bodo Kovačević.

Fadil je otkrio da nije hteo da bude samo prateći vokal Davoru i da mu svira bas, pa se okušao i kao kompozitor i tako je nastala pesma "Bacila si sve niz reku".

"Iskreno, nisam sebi mogao da dozvolim da se i ja ne okušam kao kompozitor. Ako su to već mogli Bodo, Bato i Nuno, hteo sam i ja! Nisam mogao da se zadovoljim samo sa tim da sviram bas i pevam Davoru prateći vokal. Vreme i popularnost ovih pesama pokazalo je da sam postupio ispravno", rekao je Fadil.

Za nešto manje od mesec dana ponovno se kreće na turneju s Indeksima s koncertima u Zagrebu, Beogradu i Osijeku.

Ovogodišnji niz koncerata posvećen je nedavno preminulom Enci Lesiću koji je napisao hit "Sve ove godine“, pesmu po kojoj ova turneja nosi naziv.

"Pošto se radi o koncertima koji su već postali tradicija, okupljamo se tek neposredno pred početak turneje. Nisu nam potrebne neke velike probe, jer smo poprilično uhodani. Svi muzičari i vokalni solisti su majstori svog zanata, tako da je ceo taj posao pre svega istinski užitak", rekao je Fadil.

Muzičari koji su nekad svirali u Indeksima doputovaće isključivo zbog ovog projekta iz raznih krajeva sveta. Fadil Redžić stiže iz SAD, Neno Jurin iz Slovenije, Ranko Rihtman iz Izraela, Miroslav Šaranović iz Nemačke, a Peco Petej iz Splita, a u Beogradu će im se pridružiti nekadasni član Indexa, Kornelije Bata Kovač.

Bezvremenske hitove Indeksa na predstojećim koncertima pevaće: Arsen Dedić, Željko Bebek, Dado Topić, Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Masimo, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Tarik Filipović, Branko Đurić Đuro, Kaliopi, Kiki Lesendrić, Jelena Tomašević, Tarik Filipović i drugi.

Ulaznice se nalaze u prodaji po ceni od 1.500, 1.900 i 2.300 dinara, na blagajni Sava centra, u prodavnici Jugoton i svim prodajnim mestima Eventima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track