U nedelju dodela Emi nagrada

Pet serija, 32 nominacije

U nedelju dodela Emi nagrada

Pop kultura -
Serija "Homeland" sa glumicom Kler Dejns je nominovana u 11 kategorija, a "House of Cards" sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi u devet kategorija

Vašington će u nedelju biti domaćin 65. dodele nagrade za televizijske serije, Emi, sa pet serija u konkurenciji koje imaju 32 nominacije.

Serija "Homeland" sa glumicom Kler Dejns je nominovana u 11 kategorija, a "House of Cards" sa Kevinom Spejsijem u glavnoj ulozi u devet kategorija. Te dve serije, favoriti za nagrade, čija se radnja dešava u Vašingtonu, snimljene su daleko od američkog glavnog grada, premda američka publika voli holivudski glamur.

Predsednik kancelarije za snimanje u Vašingtonu Kristal Palmer rekao je da "ljudi veruju da su serije odavde, ali to nije slučaj".

"House of Cards" je snimljen u Baltimoru, američkoj državi Merilend, a "Homeland" u Južnoj Karolini, 600 kilometara od Vašingtona. Komedija "Veep" i mini serija "Political Animals" dobile su po pet nominacija, a u konkurenciji je i serija "Scandal" sa dve nominacije.

Inače je u Vašingtonu, sedištu vlade SAD, teško snimati, zbog saobraćajne gužve, mera bezbednosti i dozvola za snimanje nekih vladinih institucija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track