Il Divo 22. septembra u Areni

Il Divo 22. septembra u Areni

Stil -
Publiku će, kako je najavljeno, iznenaditi i nastup koji će pratiti svaku numeru, a za koji dizajn potpisuje kreativni direktor Brajan Burke - umetnički direktor nastupa Selin Dion u Las Vegasu

BEOGRAD - Poznati kvartet "Il Divo", koji se proslavio izvodeći pop hitove u operskom maniru, nastupiće u okviru nove svetske turneje u Beogradskoj areni, 22. septembra.

Švajcarski tenor Urs Buler, bariton Karlos Marin iz Španije, francuski pop pevač Sebastian Izambard i tenor Dejvid Miler iz Amerike, oduševili su beogradsku publiku pre tri godine koncertom u Beogradskoj areni, a ovoga puta predstaviće poslednji album "Wicked Game", koji je, od objavljivanja u novembru 2011, već prodat u preko million primeraka širom sveta.

Evropsku turneju "Il Divo" počinju u septembru i uključuje koncerte u Austriji, Srbiji, Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj.

"Il Divo" u Beograd dolaze sa još boljom scenom od prethodne. Publiku će, kako je najavljeno, iznenaditi i nastup koji će pratiti svaku numeru, a za koji dizajn potpisuje kreativni direktor Brajan Burke - umetnički direktor nastupaSelin Dion u Las Vegasu.

"Il Divo je savršena moderna fuzija opere, pozorišta i koncertnog izvođenja. Privilegija je kreirati vizuelni portret koji poziva publiku na gotovo pozorišno putovanje kroz njihovu muziku", izjavio je Burke.

"Wicked Game" je peti studijski album koji pored naslovne numere, dramatične obrade hita Krisa Ajzaka, uključuje i pesmu Roja Orbinsona "Crying", adaptaciju kompozicije "Adagio for Strings" Semjuela Barbera pod nazivom "Dove L"Amore", kao i verziju nezaboravne pesme "Time to Say Goodbye".

"Stalno se trudimo da podižemo stvari na viši nivo. Svaki put kada uradimo nešto novo, želimo još bolje. Novi album je mnogo zreliji i ozbiljniji. Od kada smo počeli, mnogo ljudi je pokušavalo da radi isto što i mi. Zato smo morali da se menjam ili više nikoga ne bismo interesovali", objasnio je Buler.

Sastavu "Il Divo" nedavno je u Rojal Albert holu uručena nagrada "Clašic Brits" za "Umetnika decenije", čime je potvrđen uspeh koji četvorica pevača uživaju od momenta kada su se pojavili na svetskoj sceni 2004.

Buler, Marin, Izambard i Miler prvi put su nastupili zajedno 2003. posle iscrpne potrage muzičkog producenta Sajmona Kauela da pronađe četiri različita pevača koji bi kao grupa stvorili "muzičku magiju" i do sada su prodali više od 26 miliona albuma oko dva miliona ulaznica za koncerte.

Ulaznice za njihov beogradski koncert biće u prodaji od 30. marta, a ekskluzivni VIP paketi uključivaće ulaznicu sa najboljim mestom, upoznavanje, fotografisanje, uzimanje autograma i limitirani poklon od članova kvarteta "Il Divo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track