Hurem opet huška Sulja na Ibrahima!

Sulejman Veličanstveni

Hurem opet huška Sulja na Ibrahima!

Stil -
Ukrajinka na sve načine kod sultana pokušava da pobudi sumnju prema njenom smrtnom neprijatelju

Doći će mu glave.Na sednici Divana Ibrahim podnosi izveštaj o ratnim uspesima i naglašava da tako veliku pobedu s malo izgubljenih junaka nije izvojevao ni Aleksandar Veliki.

Zumbul-aga po Ibrahimovoj zapovesti otkupljuje princezu Izabelu i njenu svitu. U lovačkom dvorcu, gde je smeštaju, Izabela se upoznaje s Ibrahim-pašom, od kojeg saznaje da je sada gošća sultana Sulejmana. Međutim, princeza negoduje i traži da odmah obaveste njenu porodicu. Ibrahim zatiče Nigar-kalfu u svojoj palati. Iako će se u prvom trenutku iznenaditi, biće zadovoljan što je u palati iskusna žena koja će pomoći Hatidže. Nigar-kalfi je sve teže da bude u prisustvu Ibrahim-paše i moli se bogu da joj iz glave i srca izbije nedozvoljenu ljubav. Hurem indirektno pokušava da kod sultana pobudi sumnju prema Ibrahimu. Griti pokušava da dođe do princeze, ali ga straža sprečava u toj nameri. I Sultan stiže kod Izabele i upoznaje se s lepoticom.

Hurem se ponovo tajno sastaje s Jakub-efendijom i traži od njega specijalnu uslugu, za koju je spremna da ga obaspe bogatstvom.

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track