Hurem spasla Ibrovu bebu!

Hurem spasla Ibrovu bebu!

Stil -
Babica koja je porađala Hatidže bezuspešno pokušavala da oživi novorođenče sve dok ga Ukrajinka nije uzela u svoje ruke. Hurem postaje junakinja na dvoru

Na muci se poznaju junaci.

Kada joj je dozvoljeno da išeta u vrt, princeza Izabela iskoristila je priliku za pokušaj bekstva, i to na konju koji je dobila na poklon od sultana. Međutim, iako je ugrabila trenutak nepažnje čuvara, nije daleko stigla. Pala je s konja i završila u jarku.

Hatidže se porodila, ali babica koja ju je porađala bezuspešno je pokušavala da oživi bebu. Tek kada Hurem, koja je takođe prisustvovala porođaju, uzme novorođenče u svoje ruke, ono će zaplakati. Hurem postaje junakinja i svi su joj zahvalni. Kasnije, u otvorenom razgovoru, ona će zapitati Ibrahima kako da skine krv sa svojih ruku i zaboravi tragični „slučaj Leo“.

Princ Frederik napokon saznaje da je njegova verenica Izabela pala u ruke sultana Sulejmana i spreman je da pokrene i vojsku kako bi odbranio njenu čast. Bali-beg i gospodin Griti će se posvađati u kafani zbog trbušne plesačice. Ibrahim će obojici održati lekciju zbog nedoličnog ponašanja.

Hatidžin sin Mehmed sve više plače, što nju počinje da izbezumljuje. Zatražiće da se hitno pozove lekarka!

(M. K. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track