Ledi Gaga razbesnela Tajland zbog lažnog roleksa

Ledi Gaga razbesnela Tajland zbog lažnog roleksa

Stil -
Pevačica je po dolasku u Bangkok objavila na Tviteru da "jedva čeka da kupi kopiju luksuznog sata na pijaci"

BANGKOK - Vlasti Tajlanda razbesnela je poruka Ledi Gage koja je po dolasku u Bangkok objavila na Tviteru da "jedva čeka da kupi kopiju luksuznog sata na pijaci". Bangkok je poznat po brojnim uličnim pijacama i ogromnim tržnim centrima, u kojima se mogu naći gotovo savršene kopije proizvoda najvećih svetskih brendova, uglavnom uvezenih iz Kine.

Uprkos tome, Gagin tvit, poslat dva dana uoči njenog koncerta u tajlandskoj prestonici, izazvao je zgražavanje dela javnosti, koji je optužio pevačicu da je narušila imidž zemlje time što je sugerisala da se u Tajlandu može lako kupiti lažni "roleks".

Kontroverzna zvezda, koja je nedavno bila prinuđena da otkaže koncert u Indoneziji zbog pretnji islamista nije se izvinila zbog poruke za koju je tajlandsko ministarstvo trgovine izjavilo da podriva napore lokalnih vlasti da iskorene falsifikate."Lejdi Gaga predstavlja Ameriku, a Amerika vrši pritisak na manje zemlje, od kojih zahteva da štite intelektualnu svojinu", istakao je predstavnik ministarstva, dodajući da bi pevačica trebalo da kaže svojim fanovima da ne kupuju falsifikovane proizvode.

Rojters prenosi da je Gagin komentar podstakao debatu na Internetu i društvenim medijima. U Bangkoku je čak organizovan i manji protest, ali on nije uspeo da ubedi njene obožavaoce da bojkotuju koncert koji je održan u petak pred 50.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track