Najnovije vesti

Lorin podržala gej paradu u Beogradu

Stiže u Srbiju

Lorin podržala gej paradu u Beogradu

Stil
Pobednica Evrosonga podržala Beograd prajd 2012, koji je planiran za oktobar ove godine

Dala svoj glas.Pobednica ovogodišnjeg Evrosonga, švedska pevačica Lorin, javno je pozvala ljude da podrže gej paradu u srpskoj prestonici, koja je planirana za oktobar.

- Zdravo, ja sam Lorin i podržavam Beograd prajd 2012. godine, a to treba da podržiš i ti - kazala je Šveđanka u video-poruci, držeći u ruci roze bedž s logotipom manifestacije.

Poznata je po svom društvenom angažmanu, nastupala je na okupljanjima homoseksualaca širom sveta, pevala za Unicef, a takođe podržava feminizam i prava žena. Tokom boravka u Bakuu srela se sa aktivistima za ljudska prava, nakon čega je dala izjavu:

- U Azerbejdžanu se ljudska prava krše svakodnevno i o tome niko ne treba da ćuti.Boban Stojanović, član organizacionog odbora Beograd prajda, veoma je srećan zbog Lorinine podrške.

- Mnogo nam znači njena izjava i podrška. Drago nam je da javna ličnost kao što je ona, koja je pevala na manifestacijama i gej paradama i koja se bavi ljudskim pravima, podržava Beograd prajd. Bilo bi lepo kad bi nas posetila na paradi - izjavio je Stojanović za Kurir.

(M. B.)

http://www.youtube.com/watch?v=stKikidz6TM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...