Lorin podržala gej paradu u Beogradu

Stiže u Srbiju

Lorin podržala gej paradu u Beogradu

Stil -
Pobednica Evrosonga podržala Beograd prajd 2012, koji je planiran za oktobar ove godine

Dala svoj glas.Pobednica ovogodišnjeg Evrosonga, švedska pevačica Lorin, javno je pozvala ljude da podrže gej paradu u srpskoj prestonici, koja je planirana za oktobar.

- Zdravo, ja sam Lorin i podržavam Beograd prajd 2012. godine, a to treba da podržiš i ti - kazala je Šveđanka u video-poruci, držeći u ruci roze bedž s logotipom manifestacije.

Poznata je po svom društvenom angažmanu, nastupala je na okupljanjima homoseksualaca širom sveta, pevala za Unicef, a takođe podržava feminizam i prava žena. Tokom boravka u Bakuu srela se sa aktivistima za ljudska prava, nakon čega je dala izjavu:

- U Azerbejdžanu se ljudska prava krše svakodnevno i o tome niko ne treba da ćuti.Boban Stojanović, član organizacionog odbora Beograd prajda, veoma je srećan zbog Lorinine podrške.

- Mnogo nam znači njena izjava i podrška. Drago nam je da javna ličnost kao što je ona, koja je pevala na manifestacijama i gej paradama i koja se bavi ljudskim pravima, podržava Beograd prajd. Bilo bi lepo kad bi nas posetila na paradi - izjavio je Stojanović za Kurir.

(M. B.)

http://www.youtube.com/watch?v=stKikidz6TM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track