Glumica obogatila se na seksu s političarima

Znamo je kao gejšu

Glumica obogatila se na seksu s političarima

Stil -
Džang Ziji proslavila se u filmovima "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" i "Uspomene jedne gejše"

PEKING - Skandal oko najkontroverznijeg kineskog političara Boa Silaja dobio je novi, reklo bi se holivudski obrt.

Nakon ubistva i korupcije, na svetlost dana je isplivala i afera u vezi sa prostitucijom, u kojoj centralno mesto ima Džang Ziji, jedna od najvećih kineskih filmskih zvezda.

Nekoliko svedoka je izjavilo na sudu da se glumica, najpoznatija po ulogama u filmovima "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" i "Uspomene jedne gejše", prostituisala i da je svoje seksualne usluge moćnim kineskim poslovnim ljudima naplaćivala u milionskim dolarskim iznosima.

Kako prenose strani mediji, bivši visoki kineski političar Bo Silaj, čiji je nadimak Crveni princ, navodno je potrošio milione za provod sa Džang Ziji.Bo je lišen svih partijskih funkcija kada je njegova supruga Gu Kailaj uhapšena pod optužbom za ubistvo britanskog biznismena Nila Hejvuda, koje se desilo u novembru prošle godine.

Proglašena najlepšom ženom na svetu u izboru magazina "Pipl" 2001, Džang je sa Boom imala seksulane odnose desetinu puta između 2007. i 2011. u zamenu za astronomske sume.

Glumica, čiji je zvanični partner tada bio Vivi Nevo, bivši dečko britanske manekenke Kejt Mos, navodno je dobijala po 1,25 miliona evra po susretu u jednom pekinškom hotelu.

Prema pisanju kineskih medija, Bo i Džang su se upoznali posredstvom 41-godišnjeg milionera Sua Minga, kojeg kineska vlada sumnjiči za korupciju i koji je i sam za seks sa glumicom dao 22,5 miliona evra.On tvrdi da su i mnogi drugi biznismeni plaćali za glumičine "specijalne" usluge, što su Džang i njen agent demantovali, navodeći da je reč o "prljavoj kampanji".

Kineske vlasti su započele istragu i naložili glumici da ne napušta zemlju, što objašnjava njeno odsustvo na nedavno održanom festivalu u Kanu, gde je u dva navrata bila član žirija i gde je trebalo da promoviše kinesku verziju "Opasnih veza", koja je prikazana u okviru selekcije 15 dana reditelja.

Skandal preti da dodatno okrnji imidž glumice kojoj Kinezi zameraju izvesnu aroganciju, nedostatak patriotskog osećanja i brojne ljubavne veze.

Džang Ziji je čak bila osumnjičena za proneveru sredstava prikupljenih nakon zemljotresa u Sečuanu, aferu zbog koje je u to doba izgubila ulogu u filmu "Snežni cvet i tajna lepeza" sa Hju Džekmenom.

Ovog puta, ulog bi mogao da bude daleko veći.

http://www.youtube.com/watch?v=gO2cWcPl97Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track